Afbeelding

‘Op zoek naar Johan’ in Kouwenbergs kerkje

Muziek

Aarle-Rixtel – In het voorjaar was er al Frans, Spaans en Nederlands in het Kouwenbergs kerkje en daar kunnen ze op zondag 17 april het ‘ABB’ aan toevoegen met de top-band ‘Op zoek naar Johan’, een groep muzikanten rond de Gemertse kunstenaar en muzikant Martijn Kuijten.

De band brengt kleine akoestische folk liedjes, afgewisseld met Country-blues songs die één ding gemeen hebben: een goed verhaal! En.. het zijn liedjes in het Nederlands, of beter gezegd, in het Algemeen Beschaafd Brabants. Volgens Martijn: “omdat ons mam dan ook begrijpt wa ik zing”. Recent hebben zij een nieuwe Cd uitgebracht met als titel ‘Weg uit de Stad’. Een album met sterke melodieën, liedjes met een persoonlijk verhaal, over het leven, over de liefde, over thuis komen, liedjes waarin de gewone mens centraal staat. De eerste single ‘Als de Muziek begint’, is een mooi voorbeeld van zo’n (waargebeurd) verhaal. Het gaat over Toos Vereijken uit Aarle-Rixtel, bewoonster van verzorgingstehuis Mariëngaarde in Aarle-Rixtel. Toos heeft Alzheimer en kent haar eigen man niet meer. Ze heeft nauwelijks contact met haar omgeving, maar bij het horen van muziek leeft ze op, krijgt een lach op haar gezicht en beweegt enthousiast mee op de melodie. Maar het liedje gaat ook over haar man Berrie die ondanks de vervreemding van zijn vrouw, onbaatzuchtig en liefdevol haar steun en toeverlaat blijft. Toos en Berrie zijn, met diverse andere bewoners van Mariëngaarde, te zien in de videoclip van dit liedje. Kijk maar op www.wijzijnopzoeknaarjohan.nl. Op zoek naar Johan krijgt overal lovende reacties. Deze middag mag u dan ook niet missen.

Het optreden is zondag 17 april en begint om 14.30 uur. De entree bedraagt slechts €5,00 incl. koffie of thee. U kunt ook kaartjes reserveren via tel. 0492-382943.