Afbeelding

Concerto a due: ODE Laarbeek en OJO Aarle-Rixtel

Muziek

Aarle-Rixtel - In de reeks Concerti a due concerteert op 23 april aanstaande in het Muziekcentrum Het Anker het OverdagEnsemble Laarbeek samen met OJO uit Aarle-Rixtel, aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis. OJO staat onder leiding van Louis van de Weijer. OJO staat voor Ouderejongere orkest.

Op de website van harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel, waarvan OJO een onderdeel is staat geschreven: “Er zijn heel wat mensen die er vroeger niet toe gekomen zijn om een instrument te leren bespelen. Soms blijft dat hun hele leven een stille wens, die nooit vervuld wordt. In ons 'oudere jongeren' orkest brengen we die lotgenoten bij elkaar. We verzorgen voor hen een soort 'tweede kans' onderwijs. Het is een opleidingsorkest, maar dan met een gemiddelde leeftijd van omstreeks 45. Het is een enthousiaste groep van meer dan twintig aankomende muzikanten, die in de loop van 2001 begonnen zijn met muzieklessen”.

ODE Laarbeek probeert voor elk concert telkens een aantal nieuwe stukken op het repertoire te nemen. Ook bij dit concert brengt ODE een aantal nieuwe stukken zoals het bekende stuk van Gilbert O’Sullivan ‘Matrymony’ in een bewerking van de dirigent Theo Lokin en het mooie lied van Herman van Veen ‘Anne’, eveneens in een bewerking van de dirigent. Zij verheugen zich om u weer te zien bij hun concert op zaterdag 23 april in het Muziekcentrum het Anker, aanvang 20.00 uur.