Afbeelding

Laatste jubileumconcert en seizoensafsluiting van de Stoomafblaaskapel

Muziek

Beek en Donk - De buurtkapel van buurtschap ‘De Eendracht’, beter bekend als de Stoomafblaaskapel geeft op 12 juli het laatste concert in het kader van het 30-jarig jubileum van deze kapel.

Heel de Laarbeekse gemeenschap en andere muziekliefhebbers worden bij deze uitgenodigd. Het eerste concert met medewerking van het Seniorenorkest uit Lieshout heeft inmiddels eind februari plaats gevonden. In verband met de weersomstandigheden moest helaas het koningsconcert op Koningsdag worden afgelast.

De Stoomafblaaskapel werd 30 jaar geleden op Koninginnedag opgericht en staat momenteel onder leiding van Hannie Hendriks, die zelf 30 jaar geleden als saxofoniste in deze kapel is begonnen en inmiddels is doorgegroeid tot dirigente. Het optreden vindt plaats op dinsdag 12 juli op het Eendrachtpleintje, tegenover café de Tapperij van 19.00 tot circa. 20.30 uur. De muziek die de stoomafblazers ten gehore brengen, is een internationaal programma met diverse evergreens en ook enkele jazz en Zuid-Amerikaanse nummers. De kapel kent een rijk verleden en verzorgde diverse optredens in binnen- en buitenland, o.a. op het Carat paviljoen in Helmond, op het MuziektuinPodium in Beek en Donk, het mediapark in Hilversum en in de Efteling. Buitenlandse optredens waren er in Polen, Luxemburg, België en Duitsland.

Door de medewerking van o.a. de Rabobank, buurtvereniging ‘De Eendracht’ en de gemeente Laarbeek is het concert gratis toegankelijk. Zoals al eerder gezegd, is iedereen van harte welkom om dit afsluitingsconcert bij te wonen. Omdat de kapel 30 jaar bestaat, wordt er in de pauze gratis koffie en thee met iets lekkers uitgedeeld. De afsluiting van het jubileumjaar van de kapel wordt verder in de avonduren in besloten kring gevierd. Bij slecht weer spelen ze in Café Zaal van de Burgt aan het Heuvelplein 21 te Beek en Donk.