Afbeelding

Jubileumconcert Grottendorfer Blaaskapel

Muziek

Mariahout - In het kader van het 25-jarige bestaan van de Grottendorfer Blaaskapel geven zij op zondag 24 juli om 14.00 uur een concert bij Café-Restaurant ‘De Pelgrim’ in Mariahout. De Grottendorfer Blaaskapel is opgericht in het voorjaar van 1991. Op initiatief van de carnavalsvereniging ‘De Heikneuters’ kwam er een enthousiaste groep mensen bij elkaar om vorm te gaan geven aan het plan om een muziekkapel te starten.

Er was echter een probleem, de meesten wisten niets van muziek. Men kon geen noot lezen, laat staan een muziekinstrument bespelen. Er werd een dirigent/leermeester gezocht en deze werd gevonden in de persoon van Jos Banens. Op de eerste repetitieavond kon ieder een instrument kiezen wat wel bij hem/haar leek te passen en zo werden de eerste schreden op het muzikale pad gezet. De laatste 15 jaar staat de kapel onder leiding van Piet Diender, die mede door zijn geduld en enthousiasme de leden kan stimuleren. De bezetting bestaat uit licht en zwaar koper, houtblazers en slagwerk. Het repertoire is divers. Van egerlander tot beat, van schlager tot wals en van kerk- tot carnavalsnummers. Niet op het hoogste niveau maar wel met veel plezier.

De kapel vertolkt een belangrijke sociaal-culturele functie in Mariahout. Laat zich regelmatig zien bij activiteiten in het dorp en luistert uiteraard de carnavalsfestiviteiten van ‘De Heikneuters’ muzikaal op. Verder gaat ze ieder jaar naar de wijnfeesten aan de Moezel.

Door de inzet en betrokkenheid van de leden en de gezelligheid op de wekelijkse repetities, inclusief derde helft, kan de Grottendorfer Blaaskapel terugkijken op 25 heel mooie jaren.

In het weekend van 16 en 17 september wordt er extra aandacht geschonken aan het jubileum. Nadere gegevens daarover volgen begin september in De MooiLaarbeekKrant. Vooruitlopend op het feestweekend geeft de Grottendorfer Blaaskapel daarom op zondag 24 juli een jubileumconcert. De muzikanten hopen op mooi weer, want het ligt in de bedoeling dat het plaats vindt op het terras van ‘De Pelgrim’. Zij nodigen graag alle muziekliefhebbers en ieder die de kapel een warm hart toe draagt uit, om te komen luisteren en gezellig wat te drinken.