Afbeelding

Repair Caf

NULL

Repair Café Lieshout officieel van start


Lieshout - De Dorpsraad van Lieshout nam het initiatief tot het opzetten van een Repair Café. Dat is een gezellige ontmoetingsplaats waar mensen hun kapotte spullen kunnen repareren onder deskundige begeleiding. Gisteren vond de officiële opening van het Lieshoutse Repair plaats in het Dorpshuis.

Cees Dekker, lid van de dorpsraad, heette de bezoekers en de vrijwilligers van dit eerste Lieshoutse Repair Café van harte welkom. Hij maakte zijn verhaal kort, want de vrijwilligers zaten te popelen om aan de gang te kunnen. Er waren 5 onderdelen: elektrotechniek (bemand door Piet van de Graef), computers (bemand door Theo Schepers), textiel (verzorgd door Dilia van der Aa), hout (bemand door Ad Verbakel) en de afdeling fietsen (bemand door Harrie van de Berg).

Anne-marie de Groot van de Dorpsraad vertelde dat er elke twee maanden een Repair Café georganiseerd zal worden in het Lieshoutse Dorpshuis. “En misschien gaan we wel naar een maandelijks Repair Café, als het idee aanslaat”, vertelt ze. Maar tegen die tijd moet de Dorpsraad zich langzaam teruggetrokken hebben uit de organisatie. Ze zijn op zoek naar een coördinator. Cees Dekker was de initiatiefnemer van dit project. Hij benadrukt vooral het sociale aspect. “Het gezicht van degene die jouw strijkijzer repareerde, vergeet je niet meer”, zegt hij.

Bij de diverse onderdelen is het intussen gezellig druk geworden met kijkers en klanten. Dilia is doende om een rits te repareren. Theo Schepers kreeg een laptop voor zijn kiezen, die ‘niks meer doet’. Piet van de Graef probeert het strijkijzer van Corrie weer warm te laten worden. Omstanders informeren of er voldoende reserve stoppen voorradig zijn in het Dorpshuis. Niet zo druk is de afdeling hout van Ad Verbakel en fietsen van Harrie van de Berg. “Wij zullen het toch vaak van huiswerk moeten hebben. We weten gewoon niet welk gereedschap we mee moeten nemen”, vertellen de heren.

Dus heb je iets wat gemaakt kan worden, maar je weet niet hoe? Kom dan naar het Repair Café. Daar helpen vrijwilligers elkaar. Het Lieshouts ‘café’ biedt een gezellig en minder kostbaar alternatief.

Wie meer wil weten over de landelijke stichting, kan de website www.repaircafe.nl raadplegen. Wie meer wil weten over dit prachtige Lieshoutse initiatief, of zich wil aanmelden als vrijwilliger, kan de website van de Dorpsraad raadplegen: www.dorpsraad-lieshout.nl