Afbeelding

Opbouw Fun Trike Treffen begonnen

NULL

Opbouw Fun Trike Treffen begonnen


Beek en Donk - De opbouw van het Fun Trike Treffen Laarbeek startte gisterenavond. Een groep van ongeveer twintig man was in touw om het KPJ-terrein om te toveren tot een heuse 'trike locatie'.

Het Fun Trike Treffen Laarbeek is 4-daags laagdrempelig evenement dat start op donderdag 4 juli. Dat het evenement laagdrempelig en ook bedoeld is voor heel het gezin beaamt organisator Toon Maas. “We merken vaak dat mensen niet echt bekend zijn met ‘trikers’. Het leuke daarvan is dat de meeste mensen eerst op een afstand af staan te kijken. Wanneer ze daarna een praatje gemaakt hebben, zijn ze super enthousiast.”

Het evenement staat volgens Toon garant voor vier dagen gezelligheid. “Het is hier altijd vier dagen heel gezellig. Er worden heel veel activiteiten georganiseerd, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Dat het Fun Trike Treffen voor iedereen is, willen we dan ook graag laten zien. En zeg nou zelf: wat is er nou mooier dan een ritje te kunnen maken op een trike?”

Het is al voor de zesde keer dat dit vierdaagse evenement op het KPJ-terrein plaatsvindt. Toon: “Het begon bij mijzelf thuis. Samen met mijn vrouw Marion organiseerde ik trike tochten. Dit deden we elk jaar, en steeds werd het groter. Op een gegeven moment paste het niet meer bij ons thuis. Daarnaast wilden we ook trikers uit het noorden uitnodigen, maar zij moesten dan kunnen blijven slapen. Zo is min of meer het Fun Trike Treffen Laarbeek ontstaan.”

Het eerste jaar vond het treffen al meteen op het KPJ-terrein plaats. De organisatie van het evenement heeft een goede verhouding met deze vereniging. De KPJ houdt twee weken voor het treffen hun jaarlijkse zeskamp. “De tent en het sanitaire gedeelte blijft staan, zodat wij daar weer gebruik van kunnen maken. Een mooie samenwerking”, aldus Toon. Maar niet alleen op het gebied van samenwerking maakt de organisatie zich hard. “We organiseren ook tochten voor mensen met een beperking. Wij zorgen ervoor dat deze personen ook een ritje op een trike kunnen maken.”

Het Fun Trike Treffen Laarbeek vindt plaats van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli op het KPJ-terrein aan de Heereindsestraat in Beek en Donk. De entree is vijf euro en is geldig voor alle dagen. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie op www.funtriketreffen.nl.