Afbeelding

PLUS van Balkom weer open na complete make-over

NULL

PLUS van Balkom weer open na complete make-over

 
Beek en Donk – Bij PLUS van Balkom heeft in twaalf dagen tijd een complete make-over plaatsgevonden. De supermarkt sloot op 4 september om 17.00 uur en hield op dinsdagavond 17 september een feestelijke heropening.

Dag en nacht werken
Een dag na de sluiting was er al een sloopploeg actief. Alles werd eruit gehaald. Op vrijdag werden al de sleuven gemaakt voor de elektriciteit en in het weekend werd er maar liefst 1.300m² vloer gelegd. Eigenaar Mario van Balkom vertelt: “We hebben dag en nacht gewerkt. De laatste acht dagen zijn we alleen maar bezig geweest met het inrichten. Maar als je het resultaat ziet, ben je zo over je vermoeidheid heen!”

Toekomstige overname
De supermarkt werd zes jaar geleden ook al eens grondig aangepakt. Destijds was de winkel nog niet van de familie Van Balkom. Mario: “Wij zijn er vijf jaar geleden ingekomen. Toen had ik al de wens om te verbouwen. Ik was niet blij met de opstelling van de schappen.” De grootste beweegreden om het nu grootschalig aan te pakken is de toekomstige overname door dochter Kaylie van Balkom. Mario: “In eerste instantie zou niemand van onze kinderen het overnemen. Kaylie is daar later op teruggekomen en werkt hier nu fulltime. Daarnaast volgt ze een opleiding bij PLUS. Ze wordt daar klaargestoomd voor het managen van de supermarkt.” Mario herkent veel van zichzelf in zijn dochter Kaylie. “Ze is enorm gedreven en enthousiast. Het is hard werken, maar heel erg leuk.”

Klaar voor de toekomst
Om 18.00 uur werd de winkel heropend en binnen een mum van tijd stond de winkel vol met belangstellende klanten. Zij zagen dat alles veranderd was. Mario: “We werken via de nieuwe ‘briljant’-formule van PLUS. Er is rekening gehouden met de inrichting en de sfeer. Zo hebben we onder andere een rolstoelvriendelijke kassa. Alle verswaren zijn aan één kant gesitueerd. We zijn energiezuinig en hebben veel duurzame producten. De ruimte, service en hygiëne zijn onze belangrijkste facetten.”

Mario vervolgt: “Ook zijn we uitgebreid met ruim 5.000 artikelen. Er is een nieuw biologisch assortiment en we hebben veel glutenvrije producten. Dat maakt ons compleet. Wijn is het speerpunt van PLUS. We hebben een grote wand met veel wijnen gesorteerd op land. Er is een ‘wijncomputer’ aanwezig die informatie geeft over de wijnen die we hebben. Ook vertelt de computer welke wijnen het beste bij een gerecht passen. Maar het meest trots ben ik op de kwaliteit van onze broodafdeling.” Het mag duidelijk zijn: PLUS van Balkom is klaar voor de toekomst.