Afbeelding

Ondernemer Koen Schrama bij laatste drie genomineerden voor

NULL

Ondernemer Koen Schrama bij laatste drie genomineerden voor ‘Starter van het Jaar’


Laarbeek – Ondernemer Koen Schrama van TRIA Fietsen in Lieshout zit bij de laatste drie genomineerden voor de verkiezing ‘Starter van het Jaar’. De verkiezing startte begin dit jaar met een groep van 15 genomineerden, verdeeld over ondernemers uit Gemert en Laarbeek. Koen is de enige overgebleven ondernemer uit Laarbeek die nog in de race is.

Er zijn twee verkiezingen gaande: ‘Starter van het Jaar’ en ‘Ondernemer van het Jaar’. Voorwaarde voor de startersverkiezing is dat het bedrijf niet langer dan drie jaar ingeschreven staat bij de kamer van koophandel en dat er één eigenaar van een bedrijf strijdt om de titel. In totaal deden er zes Laarbeekse starters mee. Voor de verkiezing van ‘Ondernemer van het Jaar’ wordt volgende week duidelijk welke vijf kandidaten nog in de race zijn voor de titel. Ook hier zitten een aantal Laarbeekse kandidaten bij. Op 2 november vindt de uitreikingsavond van beide verkiezingen plaats.

Trots
Koen startte in januari 2011 met zijn bedrijf TRIA Fietsen in Lieshout. Hij is nu al erg trots op zijn prestatie. “Zaterdag kreeg ik te horen dat ik bij de laatste drie zit. Ik had dit alleen maar kunnen hopen. Het kwam echt als een verrassing.” Het was Koens vader die hem opgaf voor de verkiezing. “Elke twee weken heb ik met mijn vader een brainstormsessie over het ondernemerschap. Dit heeft me ook erg geholpen. Mijn vader gaf me op en durfde te zeggen dat ik bij de laatste drie zou eindigen. Ik had het niet durven dromen, maar uiteindelijk heeft hij toch gelijk.”

Afvalrace
De laatste maanden vonden er diverse bijeenkomsten plaats voor de starters. Iedere samenkomst kende een eigen programma. Zo moesten de starters presentaties geven, werden er lezingen gegeven en leerden de starters bij over het ondernemerschap door middel van diverse spelopdrachten. Elke keer vielen er starters af.

Concurrentie
Koen neemt het op tegen Joan Daniëls van ’t Ridderhof in Gemert en Carl van de Wetering van Van de Punt V.O.F., ook uit Gemert. Maandag moesten de drie overgebleven kandidaten een pitch geven voor een jury, bestaande uit prominente figuren als de directeur van Bavaria, Jan-Reinier Swinkels en Statenlid provincie Noord-Brabant, Noud van Vught. “Dat was wel spannend”, vertelt Koen. “Ze stelden heel kritische vragen. Toch kijk ik er wel positief op terug.” Of de Lieshoutse ondernemer veel kans maakt op de prijs? “Ik durf het echt niet te zeggen. Ik heb twee sterke concurrenten, twee goede commerciële jongens. Het zal voor de jury heel lastig worden. Dit lijkt me ook omdat de twee andere bedrijven allebei uit een vof bestaan en daarnaast is er geen bedrijfsbezoek geweest.”

Uitreiking
Na maandagavond blijft het nog even spannend voor Koen. Pas op 2 november komt hij tijdens de uitreikingsavond te weten of hij dé ‘Starter van het Jaar’ is geworden. Een verkiezing die voor het eerst in Gemert-Laarbeek plaatsvindt. “Ik kan alleen maar hopen”, besluit Koen.