Afbeelding

Interactieve avond &RG-teens over internet

NULL

Interactieve avond &RG-teens over internet


Lieshout - De vrijwilligers van &RG-teens houden op vrijdag 11 oktober samen met de Werkgroep Gezondheidsvoorlichting van het Wit/Gele Kruis Lieshout/Mariahout in het dorpshuis een leuke en interactieve avond over het gebruik en de gevaren van internet. 


Voor tieners speelt een groot gedeelte van hun sociale leven zich af op internet. Jaarlijks vallen er online veel ‘slachtoffers’ van cybercrime en cyberpesten. Dit lijkt misschien niet zo ernstig, maar het is belangrijk om dit niet te onderschatten. Er zijn een aantal aandachtspunten bij veilig internet. Het internet is een grote speeltuin, maar zoals je ook in het echte leven door je ouders wordt gewaarschuwd om niet met onbekenden mee te gaan, zo geldt dit ook voor internetactiviteiten. Soms zijn dingen niet wat ze lijken op internet. Dat de meeste tieners goed met computers kunnen omgaan, betekent niet dat ze altijd inzicht hebben in de gevolgen van hun online gedrag. Daarbij kunnen ze soms nog wel wat hulp gebruiken. Zo zijn veel diensten en spellen die in eerste instantie gratis lijken helemaal niet gratis. Ook staan veel tieners er niet bij stil dat, wat eenmaal op internet staat, er moeilijk af te krijgen is. Ook die ene foto die tijdens dat feestje zo grappig leek maar bij nader inzien toch wel een beetje gênant is.

Samen met Johan Hoeijmakers van Adviesbureau Veilig Internet wordt hierbij stilgestaan. Tijdens een spelvorm wordt je speels wegwijs gemaakt op het internet en gewaarschuwd voor de gevaren. Je krijgt informatie over de favoriete online activiteiten van tieners, de valkuilen die daar soms bij horen en tips & trucs om te voorkomen dat je als tiener daarmee te maken krijgt. Deelname is gratis. Consumpties en versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Deze avond is alleen voor de &RG-Teens leden, je bent lid als je een pasje hebt en het is geschikt voor jongens én meisjes. Er worden géén inschrijfformulieren op de basisscholen in Lieshout uitgedeeld. Je kunt een deelnameformulier downloaden via www.energyteens.nl. Let op, download het juist formulier want dezelfde avond wordt er ook iets voor de PLUS georganiseerd. Het is van belang om vroegtijdig te weten met hoeveel deelnemers er rekening gehouden moet worden, daarom dient het inschrijfformulier voor 1 oktober bij Marcel Jansen, De Vang 30 te Lieshout worden afgegeven.

Je wordt verwacht om 19.30 uur. Belangrijk is dat je op tijd bent! Om 22.00 uur is deze bijzondere avond weer voorbij.