Afbeelding

Drukbezochte braderie Stichting ORO bij de Waterpoort

NULL

Drukbezochte braderie Stichting ORO bij de Waterpoort


Beek en Donk – Stichting ORO hield woensdagochtend in samenwerking met stichting ViERBINDEN een kleine braderie. Cliënten van ORO stelden hun zelfgemaakte kunstwerken tentoon en voorzagen de bezoekers van koffie met zelfgemaakt appelgebak.

ORO is een organisatie die zich in de regio bezighoudt met de zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand. In Beek en Donk werken de cliënten van ORO onder meer bij de dagbestedingscentra ‘de Lage Hees’ en ‘de Nieuwe Werf’.

Wendy Swinkels – van Oorschot is één van de begeleiders van Stichting ORO en initiatiefneemster van de braderie. “We zijn met een project bezig vanuit ‘de Lage Hees’. Iedere woensdagochtend verzorgen vijf van onze cliënten onder andere de koffie en thee tijdens het inloopcafé van de Waterpoort. Daarnaast houden ze de tuin bij en het café schoon. Met de braderie willen we hier meer bekendheid aan geven. Het is de bedoeling dat mensen ongedwongen op woensdagochtend kunnen binnenlopen bij de Waterpoort. De braderie is laagdrempeliger en trekt mensen eerder hier naartoe”, aldus Wendy.

De braderie werd georganiseerd in samenwerking met Stichting ViERBINDEN. Namens hen is Henrie Bouwmans, dorpsondersteuner van Beek en Donk aanwezig met een eigen kraampje. Daarnaast zijn ook De Zorgboog en Stichting Howeko aanwezig. Er wordt regelmatig samengewerkt tussen de organisaties. Wendy: “Op een leuke manier kunnen we allemaal samen dienstverlenend deelnemen aan de samenleving.”

De cliënten van ‘de Lage Hees’ en de bezoekers zijn tevreden met de braderie. Wendy: “Ze zijn allemaal heel erg enthousiast en roepen nu al dat ze dit vaker willen. Iedereen heeft wekelijks een andere taak. Maar vooral de bediening vinden ze leuk. Het direct in contact staan met andere mensen.”