Afbeelding

Mariahoutse schrijft tweede roman

NULL

Mariahoutse schrijft tweede roman


Mariahout - De Mariahoutse Ria Dinnissen was als kind al een fantast, ze schreef erop los en fantaseerde vaak eigen werelden. Twee jaar geleden werd haar verlangen eindelijk werkelijkheid en bracht ze haar eerste boek uit. De smaak kreeg ze daardoor pas echt te pakken en daarom bracht ze op vier oktober haar tweede boek uit: ‘Liever verre vrienden'.

"Het schrijven van mijn eerste boek duurde vijf jaar", vertelt Ria. "Ik schoof het steeds weer voor me uit, want als het af was, moest het worden uitgegeven en dat vond ik doodeng!" Toch trok de ‘huisvrouw van 58’, zoals ze zich zelf omschrijft, de stoute schoenen aan en contacteerde een uitgever. "Ze waren meteen enthousiast, terwijl ik dacht dat ik alleen maar afwijzingen zou krijgen." Op haar eerste boek ‘Moedertje lief’ kreeg ze zoveel positieve reacties, dat ze direct begon aan haar tweede roman.

Haar tweede boek gaat over twee vriendinnen die samen een boerderij kopen, deze in tweeën delen en er samen gaan wonen. Alles begint goed, maar als een van de vriendinnen verdwijnt, gaat het flink mis. "En meer ga ik niet vertellen", lacht Ria, dan zou ik veel te veel verklappen!" Ze vervolgt: "Veel mensen zeggen wel dat ze het in een weekend uitlezen en dat het je echt grijpt, dat is natuurlijk wel heel fijn om te horen. Dat is je doel als schrijver."

Ria koos voor een roman omdat dit, naar eigen zeggen, echt haar ding is. "Ik wil graag dingen fantaseren en ik hou ervan om dingen te bedenken en hieruit een mooi verhaal te breien." Ze heeft zelfs al een opzet gemaakt voor een derde boek en borrelt van de ideeën. We zullen de komende jaren dus nog veel van haar kunnen lezen. Voor nu is het nieuwe boek van Ria via bol.com te koop en ook Van Helvoort in Beek en Donk heeft het boek in haar assortiment.