Afbeelding

Geweldig muziekspektakel voor mensen met een beperking

NULL

Geweldig muziekspektakel voor mensen met een beperking


Mariahout - In het Buurthuis van Mariahout vond zaterdag een geweldig muziekspektakel plaats voor mensen met een beperking. De organisatie, die dit evenement al voor de vijfde keer organiseerde, had alle registers opengetrokken om er iets speciaals van te maken.

Bezoekers
Vanaf 13.00 uur stromen de bezoekers binnen. Ze zijn van alle leeftijden en afkomstig uit Laarbeek en omringende plaatsen. Hun gezichten stralen, want het ziet ernaar uit dat het een oergezellige middag gaat worden. Veel feestgangers laten een henneptattoo plaatsen door ‘het Theaterke’ uit Helmond. Marco uit Nuenen is voor de eerste keer hier. “Straks bij het dansen, ga ik helemaal uit mijn dak”, zegt hij vastbesloten.

Programma
Het programma vermeldt zes optredens. Monika Slaets en Tim Frenken verzorgen de presentatie. Regelmatig komen mensen met een beperking rond met lekkere en gezonde hapjes, gecoördineerd door Snoepwinkeltje Jantje. Als burgemeester Hans Ubachs het evenement om 14.00 uur officieel opent, is het feest al in volle gang.

De Leonardus Drumband

Als eerste treedt De Leonardus Drumband op. De groep trommelt er stevig op los. Hun leidster, Antonieke, vertelt dat de band twee keer per week oefent. “Trommelen vereist uiterste concentratie.”, legt de leidster uit. Heel mooi is de vertolking van het lied ‘Ik sta op wacht’ met Dennis en Nancy als solisten. De band krijgt een donderend applaus.

Carlos Donkers
Een rilling van herkenning gaat door de zaal als Carlos Donkers aangekondigd wordt. Op zijn eigen manier betrekt hij iedereen bij zijn optreden. “Kom allemaal maar op het podium”, roept hij uitnodigend. En dat is aan geen dovemansoren gezegd. Zijn liedjes worden uitbundig meegezongen, op het podium èn in de zaal. Het sprankelende optreden van Carlos wordt afgesloten met een enthousiaste polonaise.

Lifestyle Center Laarbeek
Oorverdovend is de muziek. Enthousiast haar aanpak. “Allemaal meebewegen, al is het maar met de oogleden”, roept Ellen Tappel (Lifestyle Center Laarbeek) kwiek de zaal in. En ze krijgt het warempel klaar! Er wordt meebewogen. En hoe! Borsten schudden en billen trillen op de maat van de muziek. Ellen sluit af met een polonaise, die eindigt… op tafel.

KUUB
De groep KUUB heeft een ijzersterk optreden met onder andere liedjes als Snertpolonaise, Skottelbraai, Jeuk en Zweet. Prachtige liedjes met een humoristische ondertoon. Makkelijk om te zingen. Het podium staat dan ook vol met ‘artiesten’ die spontaan de microfoon nemen om mee te zingen en mee te bewegen. En bij het liedje ‘Jeuk’ melden zich meteen vrijwilligers om de leden van de band eens lekker over de rug te ‘krassen’.

Dè Velt Op
Tot slot de klapper van deze middag: Dè Velt Op. Opkomend van achter uit de zaal, in prachtige kostuums, weet deze amusementsgroep in een mum van tijd een carnavaleske sfeer op te bouwen. Iedereen zingt en host enthousiast mee.

De organisatie van deze middag
Drijvende krachten in de voorbereiding zijn Paul de Hoon en Johan Frenken. Paul voor het praktische gedeelte en Johan voor het administratieve. Zij werden ondersteund door zeker 25 enthousiaste vrijwilligers. Daarnaast traden alle artiesten belangeloos op en hebben veel bedrijven zich als sponsor voor het evenement hard gemaakt. “We kijken zeer tevreden terug op deze geslaagde middag voor mensen met een beperking”, aldus Johan en Paul.