Afbeelding

Harmonie O&U eert jubilaris en vertrekkend bestuurslid

NULL

Harmonie O&U eert jubilaris en vertrekkend bestuurslid


Beek en Donk - Tijdens het drukbezochte reünieconcert van de Londen-gangers van O&U, dat zondag 20 oktober in Muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk plaatsvond, werden jubilaris Patrick van Zutven en vertrekkend bestuurslid Harry Mommers in de schijnwerpers gezet.

Dat Patrick van Zutven weer op de bok stond om dit speciale concert te dirigeren, bleek een uitgelezen gelegenheid om hem te huldigen met zijn 25-jarig jubileum als lid van de Koninklijk Harmonie O&U. Gedurende zijn 25-jarig lidmaatschap was Patrick trombonist in het harmonieorkest, maar O&U herinnert hem vooral als dirigent van het jeugdorkest. Hij bouwde het jeugdorkest uit tot een orkest met grote muzikale kwaliteiten, maar vooral ook met grote saamhorigheid en teamgeest.

Onder zijn leiding heeft het jeugdorkest aansprekende concerten gegeven en prachtige resultaten geboekt. Voorzitter van O&U, Piet Kock, somde een heel rijtje op, met als absolute hoogtepunten het spetterende e-concert ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het jeugdorkest en het concert van het jeugdorkest en de slagwerkgroep tijdens het London Heritage Music Festival in de prestigieuze Royal Academy of Music in Londen. Hier werden vier eerste prijzen in de wacht gesleept.

Voor al zijn verdiensten voor de vereniging gedurende zijn 25-jarig lidmaatschap van de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning werd hij gedecoreerd met de zilveren speld van de KNFM en geëerd met de bijbehorende oorkonde.

Al deze successen van de jeugdgroepen van O&U waren niet mogelijk zonder de gedreven leiding van de jeugdcommissie en voorzitter Harry Mommers, die na 9 jaar afscheid neemt. In het bestuur van O&U was Harry een voorvechter voor het jeugdorkest als een volwaardig orkest binnen de O&U gelederen in plaats van enkel een doorvoerstation voor muzikanten naar het harmonieorkest. Het succes van dit beleid blijkt uit de lijst van hoogtepunten tijdens zijn voorzitterschap.

Harry was zeer gedreven. Voor ambitieuze projecten, zoals het e-concert, waar grote kosten en financiële risico's mee gemoeid waren, wist hij met onvermoeibare energie het nodige sponsorgeld bijeen te brengen. Daardoor kon een spetterend e-concert georganiseerd worden dat nog steeds naklinkt in Beek en Donk. De voorzitter dankte Harry voor zijn energieke inzet van de afgelopen jaren. Tot slot bracht het jeugdorkest hem een muzikale afscheidsgroet.