Afbeelding

Kijk uit: Koeien in de wijk!

NULL

Kijk uit: Koeien in de wijk!


Beek en Donk- Daar waar landelijk steeds meer koeien uit de wei verdwijnen, zijn er sinds gisteren in wijk De Regt juist twee bijgekomen, met allerlei kleuren. Dit is op het pleintje in De Wieken. Het zijn koeien, die er hopelijk 'altijd' zullen blijven staan.

Naar aanleiding van het project 'Regteropaf', een project waarmee de gemeente Laarbeek, Woningstichting Laarbeek en Welzijnsorganisatie ViERBINDEN in samenwerking met onder andere de buurtvereniging, de wijk leefbaarder hebben willen maken, zijn er twee kunstkoeien geplaatst: een moeder met een kalf.

Het idee was afkomstig van buurtbewoner Cor van de Laar en dorpsconciërge Hans Otten. De Klankbordgroep van bewoners van De Regt omarmde het concept. Cor en Hans vroegen aan de cliënten van ORO, die op dagbesteding de Nieuwe Werf komen, of ze wilden helpen. Onder de bezielende leiding van Marjon van de Biggelaar gingen Fabian, Franka, Anke, Henriëtte, Erwin, Maartje en Patrick aan het werk. Het resultaat mag gezien worden. Weer een stukje kunst waar Laarbeek trots op kan zijn!