Afbeelding

Striptekening Razende Roeland gaat verder als talentenpodium

NULL

Striptekening Razende Roeland gaat verder als talentenpodium


Laarbeek – De striptekening ‘Roeland de Razende Reporter’ in De MooiLaarbeekKrant fungeert sinds vorige week als talentenpodium. Dit houdt in dat de tekening met regelmaat door iemand anders ingevuld zal gaan worden. Deze persoon kan zijn tekentalent via de strip laten zien aan Laarbeek.


Het idee voor een talentenpodium
Bedenker van het concept is Lennie Segboer uit Mariahout. Deze illustratrice heeft drie maanden lang de ‘Razende Roeland’-strip verzorgd. Dit deed zij in samenwerking met tekstschrijver Joey van der Leemputten, die verantwoordelijk was – en blijft - voor het tekstuele gedeelte. “Met het team van MooiLaarbeek hebben we besloten om er een talentenpodium van te maken. Er zijn veel personen in Laarbeek die goed kunnen tekenen. Via ‘Roeland de Razende Reporter’ krijgen zij de kans om dit te laten zien aan de rest van de gemeenschap.”

Thijs Segers
De eerste persoon die zijn talent gaan ‘showen’ is Thijs Segers (17) uit Lieshout. Vorige week was zijn eerste strip al in De MooiLaarbeekKrant te zien. Thijs zit al jaren op teken- en schildercursus bij Helmie Segboer, de moeder van Lennie. Zij heeft een eigen jeugdatelier in Mariahout en gaat ook de coördinatie voor dit talentenpodium verzorgen. “Helmie vroeg of ik deze strip een tijd lang wekelijks wil maken. Ik vond het meteen ontzettend leuk”, vertelt Thijs. De Lieshoutenaar krijgt hierbij hulp van Helmie. “Op maandagavond, tijdens de cursus in het jeugdatelier, kijkt zij met mij mee naar de strip.” Ook Lennie stopt niet helemaal met de strip. “Als illustratrice is het voor mij waardevol om feedback te kunnen geven op de strips. Dat ga ik dan ook zeker doen.”

Eigen stijl
Degene die de ‘Razende Roeland’-strip maakt, mag zijn eigen stijl hierin gebruiken. “Ik teken voornamelijk zwart-wit en gebruik veel details”, vertelt Thijs. “Ik vind het concept van Roeland erg leuk. Het is ook een grappig beest om te tekenen.” Het tekentalent heeft Thijs niet van zijn ouders geërfd. “Ik heb dat van mijn opa. Hij kon heel goed tekenen. Hij heeft mij de basis geleerd.” Zoals het er nu naar uitziet, gaat Thijs ook een studie doen, waar hij zijn creativiteit kwijt kan. Het liefst gaat hij studeren in het ‘restaureren van schilderijen’. Mocht dit niet lukken, gaat hij verder kijken voor een creatieve studie.

Interesse
Zou jij het leuk vinden om ooit invulling te kunnen geven aan de ‘Razende Roeland-strip’? Neem dan contact op met Helmie Segboer, via e-mail atelier@hsegboer.nl.