Muzikale opening 2014 door O&U

NULL

Muzikale opening 2014 door O&U

Beek en Donk - Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning luidt op 1 januari het nieuwe jaar muzikaal in met een nieuwjaarsconcert. Vanaf 13.30 uur zullen alle gelederen van de vereniging van zich laten horen in Muziekcentrum het Anker in Beek en Donk. De entree is gratis.

Het concert wordt geopend door de slagwerkgroepen van O&U, beide onder leiding van Rob van Doore. De jeugdslagwerkgroep zal onder andere Dance of the Swans van Tchaikovsky en, het ook op de Kerstrollershow uitgevoerde, Wavin’ Flag ten gehore brengen. Hierna zal de grote slagwerkgroep haar kunsten vertonen met een drietal stukken, waaronder Invention 8 van Bach.

De jongste muzikanten van O&U, gevormd door de leerlingenslagwerkgroep, de blokfluitklas en het leerlingenorkest onder leiding van Nick Heesakkers, laten in een aantal vrolijke stukjes horen wat zij in hun prille muziekcarrière al geleerd hebben.

Het jeugdorkest zal vervolgens de mars King’s Glory en Capriccio for trombone and band gaan spelen. In dit laatste stuk zal Max Bouw als solist optreden. Het zal afsluiten met de uitdagende muziek uit de James Bond films en een voorproefje van het carnavalsconcert geven. Het jeugdorkest staat onder leiding van Marianke Hobé.

Het concert zal worden afgesloten door het harmonieorkest, met Dirk van de Weijer als dirigent. Met opzwepende muziek uit de Danzas Fantásticas, een schitterend stuk uit de Armeense Dansen en de welbekende muziek uit de musical Soldaat van Oranje zal de eerste dag van het nieuwe jaar zeer muzikaal verlopen. De dag zal worden afgesloten met een voor iedereen bekend stuk.

Traditiegetrouw gaat op 1 januari de voorverkoop voor de carnavalsconcerten van start. Deze concerten vinden plaats op 22 en 28 februari en hebben dit jaar als titel ‘O&U staat bol van kleur’.
Na afloop van het concert is er de mogelijkheid om toegangskaarten hiervoor alvast te bemachtigen en eveneens na te genieten van een muzikale start van 2014 onder het genot van een drankje.