Afbeelding

Iedereen van de partij bij Sint Servatius Gilde

NULL

Iedereen van de partij bij Sint Servatius Gilde


Lieshout - Bij het Sint Servatius Gilde uit Lieshout staat het Broederschap hoog in het vaandel. Als er bij het Sint Servatius Gilde iets te vieren valt, zijn meestal alle Gildebroeders van de partij, maar dit is ook het geval als de handen uit de mouwen gestoken moet worden.

Vorige week zaterdag lag het in de planning om rond het verbouwde paviljoen op de beemdkant de bestrating aan te brengen. De zandbedding had Gildebroeder Frank van de Kam er vrijdags strak in gelegd. Dit met behulp van een sjofel van Firma Vereijken. Met 23 Gildebroeders en enkele enthousiaste leden werd er s ’morgens begonnen om de 2300 stenen te leggen. Naar gelang de tijd vorderde werden de steenhopen kleiner en de gelegde oppervlakte groter, maar ook het tempo werd zachtjes aan lager. Dit is begrijpelijk voor dit zo ongewone werk.

Om 15.15 uur werd de laatste steen gelegd en het aftrillen was ook nagenoeg afgerond. Na nog één pilsje gedronken te hebben ging iedereen uitgeblust naar huis met de wetenschap dat het thuis een lange badscène zou gaan worden.

Afgelopen zondag 15 december was het Gilde in Lieshout om in samenwerking met de harmonie de kerstmarkt te openen. Stichting Sint Servatius Kapel had er ook een kraam afgehuurd waar zij probeerde mensen te bewegen om vriend te worden van de kapel. Door sponsering van €2.50 per maand kon men vriend worden. Dit om de jaarlijkse onkosten, zoals verzekering en stroomkosten te kunnen dekken. Hier hebben veel mensen op gereageerd, waarvoor hartelijke dank. Als men zich geroepen voelt om ook vriend van de kapel te worden, spreek dan iemand van het Gilde aan.