Kleurrijk feest in Ganzendonck

NULL

Kleurrijk feest in Ganzendonck


Beek en Donk – Het carnavalsfeest in Ganzendonck is bijzonder kleurrijk verlopen. Alle horecazaken, vele individuen, duo’s, groepen en alle thema avonden waren afgestemd op het motto van 2014: ‘Ganzendonck zie kleurre!’. Dat geldt ook voor de optocht die het nodige geduld vroeg van de toeschouwers. Het was de grootste optocht sinds jaren.


Het kleurrijke carnaval begon zaterdag met de gezellige sleuteloverdracht in Aarle-Rixtel. Circa 200 Ganzendonckers zagen dat Prins Luuk XLII de sleutel uit handen van burgemeester Ubachs kreeg overhandigd. De avond was wat de Teugelders betreft voor ‘Luuk’s Bontenaovond’ bij de Tapperij. Met behulp van feestzanger Roy Dekkers werd daar tot in de late uurtjes een bont feest gevierd.

De Ganzendonckse carnavalvierders draaiden zondag helemaal door. Eerst met de prachtige optocht die door het dorp trok, later op de dag gevolgd door het grootste carnavalsfeest van het jaar met de band ‘Wir sind Spize!’. Velen wisten muziekcentrum het Anker weer te vinden, waar ook de uitslag van de optocht voor volwassenen plaatsvond. De dag begon echter in de Beekse Michaëlkerk met de carnavalsviering, voorgegaan door pastoor Verbraeken. Zangkoor Zingiz, de Coöperatieve Stoomafblaaskapel en het Sint Leonardus Gilde, hadden ieder hun aandeel in de mooie viering. De avond begon met de uitreiking van de prijzen aan de deelnemers aan de jeugdoptocht. Deze vond plaats in de eigen residentie van de jeugd in het Ontmoetingscentrum.

Tijdens de ‘Oranje Mondig’, georganiseerd door de ‘Neij Prinsen Garde’, was het bij Café v.d. Burgt een komen en gaan van plaatselijke artiesten. Een aantal heren uit het Gekleed gevolg van de Teugelders kwamen dit keer op als dansmarieke en gingen er verdienstelijk met één van de prijzen vandoor. Ook de dames van het Gekleed gevolg deden van zich spreken. Met een heuse ‘flashmob’ deden ze menig mannenhart sneller laten kloppen. De dames van ‘D’n Hort op’ werden door de Teugelders in het zonnetje gezet vanwege hun 11-jarig jubileum. Ze kregen uit handen van Prins Luuk XLII een mooie ‘waardelozebon’ als ludiek cadeautje overhandigd. Bij de Tapperij waren het de Dorini’s die ’s avonds tijdens ‘kWITutBètter!’ opnieuw alles op z’n kop wisten te zetten. Ze gaven er een meer dan geweldig optreden. Met de volle zaal werd het een fantastisch feestje!

De laatste dag van het jaarlijkse carnaval in Ganzendonck stond voor de Teugelders in het teken van de Boerenbruiloft. Boer Gerardus (Paul Meulensteen) en Boerin Cato (Karin Biemans) moesten een en ander doorstaan alvorens in de on-echt verbonden te kunnen worden. Uiteindelijk kwam het allemaal op z'n pootjes terecht en kon er worden gefeliciteerd, petazzi worden gegeten, en het bruiloftsfeest worden gevierd. Prins Luuk XLII en z'n Gevolg, samen met de overgebleven carnavalvierders, namen ’s avonds bij de Tapperij afscheid van elkaar. Vervolgens konden de meesten, eerder dan de voorgaande dagen, het welverdiende bed opzoeken om daar vervolgens te moeten constateren "dit is het einde....."!!.

De Teugelders van Ganzendonck willen iedereen die, op wat voor manier dan ook, een bijdrage heeft geleverd aan het Ganzendonckse carnaval van harte bedenken.