Bedo Heren 3 delft onderspit in vuurdoop

NULL

Beek en Donk - Na afloop van de zaalcompetities werden de Heren 3 en 4 teams van Handbalvereniging Bedo samengevoegd tot één Heren 3 team. Dit kwam omdat de personele bezetting ondermaats was en beide teams maar met moeite een equipe op de been konden brengen.

De groepen trainen al jarenlang samen, maar in deze samenstelling is nog nooit een wedstrijd gespeeld, ook al leende het 3e regelmatig enkele spelers van het 4e. Op 4 juni vond de vuurdoop plaats. Niobe 2 uit Asten kwam op bezoek in D’n Ekker op een trainingsavond. Bedo mistte de centrale spil Alexander Brullemans, die vanwege een blessure niet mee kon doen. Dit versomberde de gemoederen behoorlijk. Maar men zou er toch voor gaan.

Voorafgaand werd bij de toss een strak staaltje psychologische oorlogsvoering toegepast door van speelveld te wisselen. Deze tactiek leek vruchten af te werpen. Rick van de Berg wist tweemaal achter elkaar door de verdediging heen te wandelen en verwoestend uit te halen. Snel nam Bedo een 5-1 voorsprong en het leek dat Niobe er weinig tegenin kon brengen. Toen stokte de doelpuntenmachine uit Beek en Donk echter. De keeper van Niobe pakte enkele kansen knap uit het doel. Ook bleek nu aan Bedo-zijde dat in deze samenstelling nog nooit gespeeld was. Men was zowel verdedigend als aanvallend niet op elkaar ingespeeld. Vooral verdedigend liet Bedo steekjes en de nodige gaten vallen die de keeper kansloos lieten. Aanvallend werd meer balverlies geleden. Niobe kwam langszij en stoomde meteen door tot een 7-9 voorsprong bij rust.

Ook een keeperswissel mocht niet baten. Niobe bleef het net vinden. Aanvallend werden minder fouten gemaakt in de tweede helft, maar de doeltreffendheid was nog steeds ver te zoeken. Niobe nam meer afstand. Bedo gaf echter niet op. Naarmate de tweede helft vorderde werd beter verdedigd en wist Bedo weer een beetje in te lopen. Met nog een halve minuut te gaan was de wedstrijd gespeeld, 17-19. Bedo wist het slotakkoord te zetten en scoorde nog een doelpunt waarmee Niobe de overwinning behaalde: 18-19.

Terugblikkend op de wedstrijd analyseerde Alexander Brullemans vlijmscherp: verdedigend waren we niet adequaat genoeg en het schortte in de afronding.

Veldcompetitie afgelopen
De laatste wedstrijden in de veldcompetitie zijn gespeeld. De D-jeugd en Jongens B-jeugd wisten deze met overtuigende winsten in Heesch af te sluiten. De D-jeugd behaalde een knappe 2e plaats met één punt achterstand op de kampioen. De Jongens B-jeugd werd puntgelijk tweede met vier punten afstand van de kampioen. Afsluitend aan de veldcompetitie speelde de selectie van Dames 1 op een trainingsavond een oefenwedstrijd tegen de dames van E.H.V., welke op een hoger niveau komen. De dames verweerden zich kranig maar hadden moeite met het fysiekere spel van hun geslepen tegenstandsters. In de wedstrijd werden enkele nieuwe zaken uitgeprobeerd, zoals een offensieve verdediging. Er is nog veel werk aan de winkel, maar trainer Matthieu van Bree zag desalniettemin perspectief in de prestatie van de dames.

Bedo is altijd blij met versterking. Wil je handballen bij Bedo? Kijk voor meer informatie op www.hvbedo.nl, op hun Facebookpagina www.facebook.com/hvbedo, of neem contact op per e-mail info@hvbedo.nl.