Afbeelding

Verkeersbrigadiers Mariahout, bedankt!

NULL

Verkeersbrigadiers Mariahout, bedankt!


Mariahout – Men vindt het de meest normale zaak dat kinderen naar school, de peuterspeelzaal, kinderopvang en voortgezet onderwijs gaan. Maar het is niet vanzelfsprekend dat de kinderen daar ook veilig naar toe kunnen gaan. De gemeente neemt de verantwoordelijkheid om voetgangers en fietsers een verkeersveilige route aan te bieden.


Na de zomervakantie hangen er weer spandoeken met de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen’. De fietspaden worden aangelegd en onderhouden, drukke knooppunten worden extra beveiligd met zebrapaden of verkeerslichten. De gemeente en de politie stimuleren het verkeersonderwijs en begeleiden leerkrachten en kinderen om inzicht te krijgen in de verkeersstromen en de gevaren op de weg. Kinderen van de groepen 7 of 8 nemen jaarlijks deel aan het verkeersexamen waarbij zij naast het beheersen van de theorie ook praktisch hun vaardigheid moeten tonen.

Onlangs nog namen kinderen van alle scholen in Laarbeek ook deel aan het project van ‘De dode hoekspiegel’. Hierbij konden de kinderen zien en ervaren hoe de dode hoek bij vrachtwagens lastig kan zijn en dat je hier als medeweggebruiker rekening mee moet houden. Dit project kwam tot stand mede dankzij Veilig Verkeer Nederland, voormalig korpschef Louis Doomernik en lokale transportondernemingen. Een prima initiatief van VVN en de transportondernemingen.

Ook zijn ouders nadrukkelijk betrokken als het gaat om de veiligheid van hun kind. In Mariahout zijn jaarlijks meer dan 45 ouders actief betrokken bij de verkeersveiligheid. Dagelijks staan acht ouders klaar om de kinderen veilig over te laten steken aan de drukke Mariastraat. Voordat ouders voor de eerste keer de oranje jas aan mogen trekken en het spiegelei mogen hanteren, krijgen zij een gedegen opleiding van de instructeur Louis Doomernik. Dankzij de gedegen coördinatie van de verkeersouder staan er altijd voldoende brigadiers klaar.

Het team van basisschool Bernadette wil ook op deze plaats een welgemeend woord van dank uitbrengen aan al de Mariahoutse verkeersbrigadiers. Als dank werd er voor de verkeersbrigadiers een leuk uitstapje georganiseerd met een bezoek aan Inrana, een snijhortensia kwekerij en binderij in Chaam. Na de lekkere lunch bezochten de brigadiers het winkelcentrum van Breda en keerden 's avonds voldaan huiswaarts. Samen zorgt men voor een veilige oversteek voor de kinderen. Verkeersbrigadiers Mariahout, bedankt!

Foto: Verkeersbrigadiers Mariahout