Afbeelding

In gesprek met ... Pilates Studio @ Sportcentrum Coach

NULL

In gesprek met ... Pilates Studio @ Sportcentrum Coach


In gesprek met: Judith Beekmans – van den Eijnde
Functie: Pilates-instructrice bij Sportcentrum Coach
Locatie: Willemstraat 3A, Beek en Donk

Redacteur: Louke Kreemers

In de meest vreemde posities, heel zware oefeningen doen. Daar denken mensen vaak aan als het om pilates gaat. Bij Sportcentrum Coach laten ze echter zien dat iedereen pilates kan beoefenen en dat het heel goed is voor je lichaam. Van privé- tot groepsles: er is voor ieder wat wils.

Voor de mensen die pilates nog niet zo goed kennen, wat is dat nou precies?
“Pilates is een efficiënte, goeddoordachte en veilige oefenmethode”, vertelt Judith Beekmans-van den Eijnde, pilatestrainster bij Sportcentrum Coach. “Met pilates doe je allerlei oefeningen die zijn gericht op rompversterking en op het trainen van je buik, rug en bilspieren. Daarnaast is het ook heel goed voor mensen die nek, schouder- en rugklachten hebben. Regelmatig krijgen wij mensen in de lessen die zijn doorgestuurd vanuit de fysiotherapeut. Ik durf echt te zeggen dat als je Pilates in je lichaam krijgt, dat je er dan in het dagelijks leven veel profijt van hebt. Maar het kost wel tijd en wilskracht."

Sportcentrum Coach biedt verschillende lesgroepen , van privé- tot groepslessen. Waarom hebben jullie gekozen voor zo’n divers aanbod?
“Bij veel sportscholen zijn die lessen enorm massaal, en onoverzichtelijk. Zelf heb ik een tweejarige opleiding gehad bij een echte pilatesstudio, daar kreeg ik allerlei lesmethode met apparaten aangeleerd maar we kregen ook les in kleine groepen. Toen Sportcentrum Coach mij zeven jaar geleden benaderde of ik bij hen pilates wilde komen geven, wilde ik dat graag op de manier waarop ik al twee jaar zelf les kreeg. De voorwaarden waren: kleine groepen, niveaugroepen en personal training. Coach ging daarmee akkoord en daarom geven we nu meerdere lessen, op een hoog kwalitatief niveau. De groepen zijn klein en je kan niet zomaar binnenlopen. Daarnaast krijg je les op je eigen niveau, in veel sportscholen is het algemene niveau heel hoog waardoor mensen die nieuw zijn snel opgeven omdat de oefeningen te zwaar zijn. Bij ons zit je in een groep op je eigen niveau en werk je gezamenlijk naar een hoger niveau.”

Inmiddels staan er 16 groepslessen per week op het programma, moet je nog aan enige eisen voldoen om pilates bij jullie te volgen?
“Helemaal niet! Iedereen is welkom: mannen en vrouwen en van jong tot oud. Tijdens de les zijn we heel bewust bezig met ons lichaam, onze ademhaling en de oefeningen. Dit seizoen willen we ook starten met jeugdpilates, dit is voor jongeren tussen de twaalf en zestien jaar. Deze lessen zijn iets minder statisch.”

Sommige mensen kiezen voor privépilates, wat bieden jullie in deze lessen?
“In deze lessen oefenen we vrijwel altijd op de apparaten. Dit zijn speciale apparaten uit Amerika. Deze geven nog meer verdieping dan alleen de oefeningen op de mat. Mensen kiezen hiervoor omdat ze de aandacht fijn vinden, maar ook omdat ze last hebben van een blessure. Soms adviseren we mensen om een paar privélessen te nemen, omdat dit gezien hun conditie dan beter is. Bij de privélessen zijn de persoonlijke doelen van de persoon het belangrijkst.

Judith, waar komt die passie voor pilates vandaan?
“Ik ben eigenlijk danseres, maar na mijn zwangerschap had ik niet meer de juiste controle over mijn lijf om door te gaan. Door pilates ben ik van mijn lichamelijke klachten af en heb ik weer een sterk lijf!”

Bent u geïnteresseerd in de pilateslessen van Sportcentrum Coach? Neem dan eens een kijkje op de open dag op zaterdag 10 januari. Reserveer alvast een plaatsje in de proeflessen, die op deze dag van 10.00 tot 12.00 uur worden gegeven. Neem contact op met Sportcentrum Coach of mail naar judith@sportcentrumcoach.nl. T. 0492 - 468768