Afbeelding

Groep 8 basisschool De Fontein lost moord op

Onderwijs

Groep 8 basisschool De Fontein lost moord op


Lieshout – De kinderen van groep 8 van basisschool de Fontein hadden een fuif met als thema ‘De showbizzmoord’. Enkele ouders hadden geregeld dat het spel, een speurtocht door een gedeelte van Lieshout, werd gespeeld.

Nietsvermoedend zaten de kinderen plotseling midden in het onderzoeksteam. De politie ontving hen en vertelde wat er op die avond gebeurd was. Vervolgens werd het onderzoeksrapport overhandigd. Zo ging groep 9 op pad om onderweg op verschillende locaties onderzoek te doen en te zoeken naar de eventuele dader en zijn moordwapen. Na enig speurwerk kwamen ze terug en troffen de ‘vermoorde’ persoon aan. Samen kwamen ze tot de oplossing van deze showbizzmoord, wat de avond tot een goed einde bracht.

De oplossing: De vermoorde persoon, Gerard, is met een schroevendraaier neergestoken door Sjaakie. Gerard kwam hierdoor te vallen met zijn hoofd op een steen bij het zwembad en dat werd uiteindelijk zijn dood. Dit alles is uiteraard fictief en door ouders gespeeld.

De ouders willen de politie bedanken voor de medewerking. Zij hebben pennen, stickers, een stripverhaal en afzetlint geschonken. Op de avond zelf vertelde de politie een heel verhaal en lieten de kinderen alles zien van hun uitrusting die ze altijd bij zich hebben.