Afbeelding

Beek en Donk is 37 jonge hulpverleners rijker

Onderwijs

Beek en Donk is 37 jonge hulpverleners rijker


Beek en Donk - Van basisschool De Muldershof in Beek en Donk legden 37 kinderen uit groep 7 op woensdag 11 december het examen jeugdhulpverlener af. Alle kinderen slaagden voor het examen en ontvingen uit handen van Annie Beekmans het diploma Jeugd Eerste Hulp A.

Voorafgaand aan het examen kregen de kinderen op 5 woensdagen les in het verbinden van wonden en hoe om te gaan met een bewusteloos slachtoffer. Ook werd de theorie van het menselijk lichaam bijgebracht. Tevens maakten de kinderen kennis met het reanimeren van een slachtoffer dat niet meer ademt en het bedienen van een AED. Deze informatie behoort niet tot het praktijkexamen, maar wordt zuiver informatief aangeboden.

De praktijkkennis werd de kinderen bijgebracht door leden van de EHBO vereniging Beek en Donk. Het theoriegedeelte werd door de leraar in de klas verzorgd. Op woensdag 11 december werden de kinderen getoetst op hun theoretische kennis. Zij werden aan de tand gevoeld door een erkend EHBO kader. Voor het praktijkgedeelte mochten zij hun kunsten vertonen aan een gediplomeerd EHBO-lid.

Alle examinatoren waren erg te spreken over het praktijkexamen van alle kinderen. Ook in de reeds afgelegde toetsen van voorgaande weken behaalde iedereen hoge punten. Op dinsdag 17 december kwam het verlossende woord: iedereen is geslaagd!