Afbeelding

Sportmiddagen basisscholen bij Sportcentrum Coach

Onderwijs

Beek en Donk - De afgelopen maand heeft Sportcentrum Coach drie sportmiddagen gehouden voor de basisscholen 't Otterke, De Raagten en De Muldershof. Projectorganisator Rob Verkuijlen heeft voorafgaand aan de sportmiddagen onderzoek gedaan naar bekendheid van sportscholen bij de basisschoolkinderen.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de basisschoolkinderen uit groep 8 nog weinig kennis hebben van wat er in een sportschool gebeurt. Dit is de reden dat Rob verschillende sportmiddagen heeft georganiseerd. In samenwerking met de docenten van de basisscholen; Thomas Mol, Piet Aarts en Nicole Schrijven hebben er drie geweldige sportmiddagen plaatsgevonden. De kinderen kregen eerst een rondleiding waarbij ze veel informatie kregen over de sportschool en wat er allemaal te doen is. Daarnaast kregen de kinderen onder leiding van de instructeurs Dick v.d. Biggelaar en Jr Wau een groepsles H.I.T. (High Intensitive Training) en krachttraining voorgeschoteld waarbij er flink gezweet werd. De kinderen ontdekten dat als je samen iets doet, onder leiding van een trainer en met een stevig ritme, je de oefeningen langer vol kunt houden. Onder het genot van wat drinken konden de kinderen bijkomen waarna ze de reis naar school konden voortzetten.

Het resultaat was een geslaagde middag! Bovendien mogen alle kinderen tussen de 11 en 15 jaar een gratis groepsles Jeugdfitness volgen bij Sportcentrum Coach. Hiervoor hoeft enkel een afspraak gemaakt te worden bij Sportcentrum Coach.