Afbeelding

Groep 8 De Muldershof naar MegaDojo

Onderwijs

Beek en Donk - 20 Kinderen uit groep 8 van Brede School De Muldershof zijn woensdag 17 februari naar de Ziggo Dome in Amsterdam gegaan om daar met in totaal 1024 kinderen mee te doen aan de MegaDojo. Deze MegaDojo stond in het teken van programmeren.

De kinderen hebben een animatie, spelletje of verhaal gemaakt in het gratis programma Scratch. De middag werd geopend door Hella Hueck, journaliste bij RTL Z, Dylan Peys en Theaumes. Dylan is bij de kinderen zeer bekend van zijn eigen Youtubekanaal waarop hij vlogs upload over onder andere minecraft. Theaumes maakt parodieën op bestaande liedjes.

Terwijl de kinderen bezig waren met het programma Scratch liepen Dylan en Theaumes rond en konden de kinderen met hen op de foto. Uiteindelijk werd de middag afgesloten door Neelie Kroes. Zij wil ervoor zorgen dat programmeren op de basisschool verplicht wordt. Ze heeft de kinderen gevraagd of ze vanuit haar ambassadeur willen zijn om dit op school bespreekbaar te maken.

Op RTL Z Nieuws is er ook aandacht besteed aan dit evenement met enkele kinderen van De Muldershof op de achtergrond. Dit is terug te bekijken via www.rtlz.nl.