Afbeelding

Dries Klösters nieuwe directeur Muldershof

Onderwijs

Beek en Donk – Vol enthousiasme staat Dries Klösters voor ‘zijn’ nieuwe school. Dries voelt zich hier, na een carrièreswitch van het bankwezen naar het basisonderwijs, echt op zijn plek. Zeven jaar was hij schoolleider in de buurt van zijn huidige woonplaats Apeldoorn. Nu keert hij terug naar de provincie waar zijn wortels liggen; Brabant.

Onderwijs

Dries is al behoorlijk ingeburgerd op de Muldershof en vol lof over het team. “Ik mag dan wel geen krijt aan mijn vingers hebben, maar ik voel me op mijn plek”, lacht Dries terwijl hij foto’s in en om zijn kantoor toont. “De foto van mijn oude school mag ik hier tijdelijk laten hangen”, grapt hij. Dries op een grote Harley Davidson springt meteen in het oog. “Met vijf vrienden zijn we gaan toeren door de Verenigde Staten”, vertelt Dries, “ik had twintig jaar voor Centraal Beheer gewerkt en daarna voor de ABN Bank. Tijdens die vakantie heb ik nagedacht over mijn toekomst.” Dries is een zoon van een onderwijzer en het coachen en begeleiden van mensen zit in de genen. Tijdens zijn baan in het bankwezen kwam dit talent al goed van pas. In 2008 rondt hij zijn opleiding tot coach af en richt zijn eigen bedrijf Freebird Coaching op. Hij verlaat de ABN en gaat werken op een basisschool. “Ik heb het gevoel dat mijn vader over mijn schouder meekijkt”, vertelt Dries, die nu net als zijn vader schooldirecteur is.

Ontwikkelen

“Je leert je hele leven lang”, vertelt Dries, “omdat ik uit een andere organisatie kom leer ik elke dag, maar mensen kunnen ook van mij leren.” Zijn ervaring in het bedrijfsleven maakt dat hij regelmatig op een andere manier naar het onderwijs kijkt. Op zijn vorige school wist hij op een slimme manier een muziekschool binnen de muren van zijn school te krijgen die hij weer kon inzetten bij de lessen aan de leerlingen. “Dit soort samenwerkingen hoop ik in Beek en Donk ook te bereiken”, zegt Dries, terwijl hij de wijze prijst waarop hij op zijn nieuwe werkplek is opgevangen. “Ik heb veel steun aan dit ervaren team dat open staat voor nieuwe ontwikkelingen.” Hij voegt er meteen aan toe: “Onderwijzers moeten trots zijn op hun vak. Ze zijn vakkundig en allround. Dat hebben ze niet altijd in de gaten.” Dries doet zelf inspiratie op bij de landelijke organisatie ‘schoolleiders van betekenis’. “Ook schoolleiders moeten zich blijven ontwikkelen”, lacht Dries terwijl hij enthousiast vertelt hoe collega’s elkaar uitdagen. Ondanks zijn drukke leven heeft Dries nog wel tijd om te mountainbiken en Ajax te volgen. “Al ligt dat laatste bij sommigen hier gevoelig”, knipoogt Dries.