Archieffoto: Tekening van het 'Scholenhart' van Aarle-Rixtel, dat inmiddels gebouwd is en momenteel in gebruik is door De Heindert en De Driehoek
Archieffoto: Tekening van het 'Scholenhart' van Aarle-Rixtel, dat inmiddels gebouwd is en momenteel in gebruik is door De Heindert en De Driehoek

Toch geen fusie basisscholen Aarle-Rixtel

Onderwijs Onderwijs

Aarle-Rixtel – Even leek het erop dat de schoolwoningen aan de Jan van Rixtelstraat zouden worden herbestemd na een fusie van twee basisscholen. De gemeente tekende daarvoor op 14 maart van vorig jaar een intentieovereenkomst met stichting De Eenbes.

Fusie van de baan
De eerder voorgenomen fusie tussen de twee Eenbes basisscholen Brukelum en De Heindert gaat niet door. Het was de bedoeling dat basisschool Brukelum als eerste onderdak zou gaan krijgen in de schoolwoningen die – met het uitvoeren van onderhoud en enkele voor het onderwijs noodzakelijke aanpassingen, zoals uit een haalbaarheidsonderzoek is gebleken - daarvoor geschikt zouden zijn. De wens c.q. eis van stichting De Eenbes was om de intrek van de schoolwoningen gepaard te laten gaan met een scholenfusie van basisschool De Heindert en basisschool Brukelum. Inmiddels is echter duidelijk dat de fusie geen doorgang vindt en daarmee ook geen ingebruikname van de schoolwoningen.

Reden
De medezeggenschapsraad van basisschool Brukelum heeft op 18 december jongstleden aangegeven dat zij niet kan instemmen met de fusie effectrapportage. In een brief aan de ouders legt het schoolbestuur uit dat men zowel niet akkoord kan gaan met de locatie als met de termijn waarbinnen verhuisd zou moeten worden. Wethouder Buter is twee dagen later telefonisch van dit voornemen op de hoogte gesteld door de bestuurder van de Eenbes, de heer W. Klaassen.

Een en ander betekent dat het perceel van basisschool Brukelum aan de Broekelingstraat op korte termijn niet kan worden gebruikt voor herontwikkeling (woningbouw).