Afbeelding

Carry van Cuyck 25 jaar werkzaam op OBS De Driehoek

Onderwijs

Aarle-Rixtel - Tijd voor openbare basisschool De Driehoek om Carry van Cuyck in het zonnetje te zetten. Carry was in maart 25 jaar werkzaam op de school en hoopt dat dat nog vele jaren zo blijft. 

In 1993 begon Carry haar onderwijscarrière op De Driehoek. Destijds nog als 4e jaars Pabo student. Carry had het naar haar zin op de school. “Het positief benoemen van wat je van kinderen verwacht en kijken naar mogelijkheden”, begint Carry. “Deze manier van werken en kijkwijze vielen me op in vergelijking met eerdere stages op andere scholen.”

Dat bleek prima bij Carry te passen. In 1994 studeerde ze af en daarna kwam ze via invalwerkzaamheden al snel weer terug naar De Driehoek. Toen er een vacature kwam twijfelde ze geen moment en besloot ze te solliciteren. Haar toenmalige groep was daar ontzettend blij mee. “Ze hebben zelfs actie gevoerd met als doel dat ik aangenomen werd.” Met resultaat! Carry heeft de afgelopen jaren lesgegeven in alle jaargroepen. Daarnaast heeft ze als remedial teacher met individuele en groepjes kinderen gewerkt en een kind met downsyndroom begeleid. Inmiddels is Carry naast leerkracht in groep 3 ook rekencoördinator en procesbegeleider van het onderbouwteam.

“Als ik 10 jaar op deze school werk, is het tijd voor iets anders”, vertelt Carry. “Dat is iets wat ik me voorgenomen had.” Gelukkig is het anders gelopen en werkt Carry nog steeds op De Driehoek. “Ik heb het enorm naar mijn zin. De positieve houding zie ik nog steeds terug. Het samen oppakken van activiteiten, met ouder, kind en collega’s is iets wat me erg aanspreekt binnen de school. Daarnaast geniet ik van het feit dat iedereen elkaar kent, de sfeer is goed.” Het allerleukste aan leerkracht zijn vindt Carry het ontwerpen van eigen lessen. De methode geeft haar houvast. Ze geniet ervan om daar zelf activiteiten en materialen aan toe te voegen, die passend zijn bij haar klas. “Als ik vervolgens van een ouder hoor dat kinderen thuis laten zien of vertellen wat ze in de klas geleerd hebben, geeft dat voldoening. Daar doe ik het voor!”

Leuk om te weten is dat Carry haar Paul ontmoet heeft tijdens de jaarlijkse creaweek van De Driehoek. Paul kwam een BMX show geven en daarna zijn ze elkaar niet meer uit het oog verloren. Carry vertelt enthousiast over een eerder georganiseerde dienstenveiling. Ze bood aan om kinderen thuis voor te lezen voor het slapen gaan. “Een ontzettend leuke ervaring! En weet je hoeveel bomen ik in de omgeving gepland heb met de jaarlijkse boomplantdag?” Zo kan ze nog wel even doorgaan.

We sluiten af met de vraag of Carry voorlopig nog op de Driehoek werkzaam zal blijven. Gelukkig antwoordt ze met een volmondig: “Jazeker!”.

Zodra de scholen weer open zijn, wordt Carry tijdens de weekopening in het zonnetje gezet door team en kinderen.