Leerlingen Imme, Lynn, Sjors, Lise en Sara van De Plusklas uit Beek en Donk krijgen finaleticket overhandigd!
Leerlingen Imme, Lynn, Sjors, Lise en Sara van De Plusklas uit Beek en Donk krijgen finaleticket overhandigd!

Leerlingen van Plusklas Laarbeek krijgen finaleticket overhandigd

Onderwijs

Beek en Donk - Leerlingen van de Laarbeekse Plusklas hebben een finaleticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers. De leerlingen doen samen met ruim honderd scholen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten innovatieve ideeën en oplossingen voor een probleem voor een lokaal bedrijf.

Het winnende team uit Beek en Donk bedacht het idee: ‘Postdrone’. De leerlingen Imme, Lynn, Sjors, Lise en Sara over hun idee: “We kregen de opdracht om iets te bedenken wat pakketjes bezorgt voor Kusters Goumans, dat milieuvriendelijk en snel is. Toen hebben we eerst wat gediscussieerd. We kwamen op het idee om een drone te maken, want dan heb je minder personeel nodig en het is sneller. En je kunt ook meer vervoeren. Dan heb je geen busjes of motors of vrachtwagens nodig”.

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Dit gebeurt met een interview over hun oplossingen, ideeën en gemaakte prototypes. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgt Vakkanjers voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 juni.

Wie gaat er vandoor met de Vakkanjers wisseltrofee!? Benieuwd? Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale.

Over Vakkanjers
Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit een initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.