Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Nieuwe fusieschool Aarle-Rixtel heet Breinplein

Onderwijs

Aarle-Rixtel - Basisscholen De Heindert en Brukelum in Aarle-Rixtel gaan vanaf 1 augustus fuseren. De school krijgt dan ook een nieuwe naam. Maandagochtend waren alle leerlingen en docenten van beide scholen bijeen op de Heindert waar de nieuwe naam onthuld werd. Vanaf 1 augustus krijgen alle leerlingen les op het Breinplein.

De naam Breinplein kreeg de meeste stemmen van leerlingen, ouders en leerkrachten bij de verkiezing. Iedereen mocht een nieuwe naam voor de school bedenken en het docententeam maakte hieruit een favorietenlijstje. Onder meer kon er gestemd worden op de Twinkel, Croyloop en de Belhamel. Maar Breinplein was uiteindelijk bij de meeste mensen favoriet. Met een nieuwe naam komt er ook een nieuw logo, die waarschijnlijk bij de start van het nieuwe schooljaar onthuld zal worden.

Directrice Barbara Hoens van beide scholen (en straks ook directrice van Breinplein), was blij om maandagochtend zoveel kinderen op het schoolplein van de Heindert te zien. De leerlingen van de Brukelum maakten een kleine wandeling naar de school aan de Schoolstraat. “Om twee redenen ben ik blij. Ten eerste omdat vanaf vandaag alle kinderen weer op school zijn. Ten tweede om de nieuwe naam bekend te maken van de school waar straks veel kinderen op zitten. Een grote school waar we kunnen spelen en samenwerken.”

Vanaf het komende schooljaar zullen de groepen 1 tot en met 5 van Brukelum naar De Heindert verhuizen zodat daar ongeveer 180 kinderen les krijgen. Groepen 6,7 en 8 blijven tot het einde van hun basisschooltijd op hun ‘oude’ school aan de Broekelingstraat.
Met het samengaan van De Heindert en Brukelum én de nieuwe naam voor de fusieschool komt er na de zomer een einde aan een periode van 59 jaar basisonderwijs in Aarle-Rixtel. In 1961 opende De Heindert de deuren voor de kinderen in Aarle-Rixtel. De school groeide uit zijn voegen en in 1979 werd daarom besloten dat er nog een school bij moest komen in Aarle-Rixtel: Brukelum. Die school vierde vorig jaar het 40-jarige jubileum.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!