Afbeelding

Juf Laura (De Muldershof) verlaat het onderwijs na 45 jaar

Onderwijs

Beek en Donk - Na 45 jaar gaat Laura van Duijnhoven het onderwijs verlaten. Van al deze jaren heeft ze ruim 40 jaar op de Muldershof in Beek en Donk gewerkt. In het begin veel bij de kleuters, later vooral in de middenbouwgroepen. Laura was een vertrouwd gezicht op De Muldershof.

Om haar heen is er door de jaren veel veranderd: wisselingen van directeuren, nieuwe collega’s en zelfs het gebouw is onlangs flink vernieuwd. Ook de kinderen en de ouders waren elk jaar anders. Laura heeft veel kinderen een stapje verder kunnen brengen in hun ontwikkeling. Ze heeft van hen genoten en kijkt ook met een goed gevoel terug op de samenwerking met de ouders van al deze kinderen.

Boeken en het lezen waren voor haar altijd topprioriteit. Ze was dan ook erg trots dat ze een bijdrage heeft kunnen leveren aan het opzetten van de schoolbieb. Door het aanbieden van mooie boeken gaan veel kinderen ook plezier beleven aan lezen en dat vindt Laura erg belangrijk.

De laatste jaren kreeg Laura steeds vaker de kinderen van oud-leerlingen in de klas. Dat is natuurlijk geweldig. Ze dook dan altijd meteen in haar plakboeken om te zien hoe hun vaders of moeders er als kind uitzagen.

Toen Laura begin dit jaar de beslissing nam om te gaan stoppen, was er nog geen sprake van Corona. Terwijl ze dacht nog een half jaar te kunnen wennen aan afscheid nemen, zaten de kinderen acht weken thuis. Gelukkig heeft ze de laatste periode van haar carrière nog een complete klas en kan ze op maandag 6 juli met een goed gevoel afscheid nemen van haar allerlaatste groep. Er zal die dag een feestelijk programma zijn voor de kinderen van haar klas.

In september neemt ze afscheid van haar collega’s. Wat zullen ze haar gaan missen, deze betrokken, hardwerkende juf! Ze hopen dat ze gaat genieten van haar welverdiende pensioen.