Afbeelding

TOPgroep Tweedaagse op OBS Het Klokhuis

Onderwijs

Beek en Donk - Bij OBS het Klokhuis stonden eind september alle activiteiten in het teken van groepsbinding. Er werd namelijk een heuse TOPgroep Tweedaagse gehouden! Andere jaren gaat de hele school aan het begin van het schooljaar op schoolreis of kamp zodat ze intensief kunnen werken aan groepsbinding. Dit jaar werden ze door corona gedwongen op zoek te gaan naar een alternatief en bleek deze nood zowaar een deugd.

Tijdens deze TOPgroep Tweedaagse hebben ze namelijk middels allerlei creatieve activiteiten heel bewust aandacht kunnen schenken aan groepsvorming, aan het bouwen aan een veilige sfeer en aan het leren kennen van je eigen talenten. Zeker in deze onzekere tijd merken ze dat kinderen veel behoefte hebben aan veiligheid en duidelijkheid. "Op school kom je om te leren", is een vaak gehoorde uitdrukking. Maar alleen in een veilige situatie en sfeer kun je er uithalen wat er in zit en kom je pas echt tot leren! De leerkrachten op het Klokhuis hebben tijdens het thuisonderwijs hun leerlingen intensief gevolgd en zo goed mogelijk geprobeerd af te stemmen op de nieuw ontstane situatie. Nu de scholen na de zomervakantie 'gewoon' open zijn gegaan en alle kinderen gelukkig weer naar school mogen, is het besef dat onderwijs meer behelst dan alleen een goede reken- of spellingsles op het Klokhuis uitgegroeid tot concrete aanpassingen in het dagelijks aanbod. Zo wordt er dit schooljaar heel bewust gewerkt aan 'geluk op school' en krijgen bv. mindfullness, kinderyoga, filosofie, (vervangen door creativiteit?) en bewegend onderwijs een plekje binnen het dagelijks aanbod.

De TOPgroep Tweedaagse is heel waardevol gebleken in het (beter) leren kennen van jezelf en elkaar, waardoor kinderen zich verbonden voelen met elkaar. Uiteraard blijven ze hier het hele jaar regelmatig aandacht aan besteden en zorgen ze samen voor een gouden schooljaar!