Leerlingen van de verschillende scholen van OMO Scholengroep Helmond
Leerlingen van de verschillende scholen van OMO Scholengroep Helmond Foto: Perry Vermeulen

Carolus, Knip, Vakcollege en Praktijkschool: genoeg te kiezen

Onderwijs advertorial

Leerlingen van groep 8 hebben het niet makkelijk. Kiezen voor een middelbare school is in de coronatijd lastig. Het Carolus of het Dr. Knippenbergcollege? En wat hebben het Vakcollege en de Praktijkschool allemaal te bieden? De scholen van OMO Scholengroep Helmond laten zich zien.

Het Dr. Knippenbergcollege en het Carolus Borromeus College zijn goed bekend bij leerlingen uit Laarbeek. Voor de Knip is 2021 een belangrijk jaar: de school verhuist naar de prachtige nieuwbouw op Campus De Braak. Hier komen de talentgebieden Sport, Vorm&Media en Technologie nog beter tot zijn recht. Belangrijk: de Brainportschool is de enige met een Technasium, met Wetenschapsoriëntatie én met twee afdelingen die van het ministerie het predicaat Excellent hebben gekregen.

Op het Carolus blinken ze uit in ondernemerschap (het International Business College is erg gaaf!), kunst & cultuur, internationalisering en het taalonderwijs. Nieuw is hier de persoonlijke coach voor iedere leerling. Er zijn hier leuke vakken zoals Global Issues, Geo Future School en 3D-design. Dat krijg je echt nergens anders!

De praktijk in
Het Vakcollege Helmond is de laatste jaren ontzettend gegroeid. Er is geïnvesteerd in de praktijkafdelingen Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn en Techniek. Sinds de grote verbouwing van 2018 zijn er moderne leerpleinen ontstaan met veel plek voor onder meer de horecakeuken, een beautysalon, winkelfaciliteiten en een indrukwekkend machinepark. Deze lente wordt ook de buitenruimte aangepakt: vergroenen, met veel chillplekken.

Ook Praktijkschool Helmond verhuist naar Campus De Braak. Op die school zitten leerlingen die na hun laatste jaar bijna allemaal uitstromen naar werk, naar een passende plek in de maatschappij. Kleinschaligheid is hier heel belangrijk: elke leerling doet ertoe.

Oriënteren in coronatijd
In november hebben de vier scholen van OMO Scholengroep Helmond livestreams uitgezonden vanuit een studio. Ze zijn nog terug te zien op de websites: zo leer je een school toch goed kennen, ook al is een echt bezoek nu even niet mogelijk. Bekijk de sites ook voor informatie over de meeloopmiddagen. Als het kan, vinden die plaats op 24 februari, 3 maart en 10 maart. Ook onze alternatieven voor de open dag en alles over de aanmeldingen vind je op de sites: carolus.nl, drknippenbergcollege.nl, vakcollege.nl en praktijkschoolhelmond.nl. Wij wensen iedereen veel succes bij de oriëntatie. In een periode vol onzekerheden staat in ieder geval één ding vast: wij heten leerlingen van harte welkom en gaan voor een tijd om nooit te vergeten.