Afbeelding

Project Samen: basisschoolleerlingen verrassen senioren in Beek en Donk

Onderwijs

Beek en Donk - Ruim vier jaar geleden is het ‘Project Samen’ in Beek en Donk opgestart om jongeren en ouderen te verbinden. Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool ‘t Otterke worden in contact gebracht met de bewoners van wooncomplex de Burcht, de Oever en de Regt. Dit doet de werkgroep door allerlei thema’s tussen kinderen en ouderen bespreekbaar te maken ‘ter leering ende vermaeck’.

In 2018 is in Beek en Donk bijvoorbeeld het project over de Tweede Wereldoorlog afgerond met een prachtige tentoonstelling in de Regt en in 2019 was er in de Gasterij een spelmiddag over het Brabants dialect. Corona gooide roet in het eten en afgelopen jaar kon dan ook nauwelijks samengewerkt worden in de moestuin die achter de Gasterij van de Regt in het kader van ‘Project Samen’ is gerealiseerd. Ook de wekelijkse twee ontspanningsmiddagen waarbij samen gesjoeld en gekiend werd voor leuke prijzen, konden helaas geen doorgang vinden.

De werkgroep ‘Project Samen’ (Ron Barents namens de Zorgboog, Petrie Jansen namens daltonbasisschool ’t Otterke, Mariëtte Frijters namens Seniorenvereniging Beek en Donk, Maartje Keizers namens de LEVgroep en Marie-Louise Wijnen, bekend met en actief binnen allerlei vrijwilligerswerk) heeft gekeken naar wat er op dit moment wél kan: kaarten maken en met Pasen laten bezorgen bij ouderen in Beek en Donk. Een prachtig initiatief!

Alle kinderen van ‘t Otterke waren meteen enthousiast en ook Kindcentrum De Raagten wilde graag een positieve bijdrage leveren in deze bijzondere tijd. Op donderdagmiddag 1 april (en dat is zeker geen grap!) worden de kaarten aangeboden aan de bewoners van wooncomplex de Burcht, de Oever en de Regt. In andere seniorencomplexen in Beek en Donk zorgt De Raagten voor kaarten, een lieve tekening, een mooi bericht, een wens... Misschien krijgen ze zelfs een kaartje terug!

Afbeelding
Afbeelding