Afbeelding
Foto:

Bezoek paashaas aan kindcentrum Breinplein

Onderwijs

Aarle-Rixtel - Voor het tweede jaar op rij, wordt Pasen anders gevierd dan we gewend zijn. Zo ook op de Laarbeekse basisscholen. Geen gezamenlijke paasspelletjes met ouderhulp, maar geheel volgens de Coronaregels zo beperkt mogelijk en enkel binnen de groep. Ontzettend jammer natuurlijk, want Pasen is een feest wat gepaard zou moeten gaan met veel gezelligheid.

Des te leuk was het dat de paashaas de kinderen en het team van kindcentrum Breinplein in Aarle-Rixtel een bezoekje bracht en voor alle kinderen iets lekkers meegenomen had. Waar de onderbouw lekker genoot van een voorjaarszonnetje op het schoolplein aan de Schoolstraat, kwam daar opeens de paashaas aangelopen. Uitgerust met mondkapje voorzien van hazentanden werd de paashaas onder luid enthousiasme onthaald en werd er spontaan een polonaise gelopen over het schoolplein. Natuurlijk met de paashaas voorop.

Maar ook de bovenbouw en de groepen op locatie Broekelingsstraat genoten zichtbaar van het spontane bezoek. Ondanks dat wmen hoopt dat Pasen volgend jaar weer als vanouds gevierd kan worden, kijkt iedereen terug op een leuke verrassing, als start van een lang en zonnig paasweekend.