Afbeelding

‘Olympische Koningsspelen’ bij De Muldershof

Onderwijs

Beek en Donk - Basisschool De Muldershof in Beek en Donk hield afgelopen maandag de 'Olympische Koningsspelen'. Het thema van dit jaar was 'ik + jij = wij'.

De dag werd gestart met het koningsontbijt, wat dit jaar door elk kind van thuis werd meegebracht. Door middel van een mooi filmpje wat leerkracht Stan van Dinther in elkaar geknutseld had, konden de kinderen zien welke groep welk land was.

Hierna werd de dag feestelijk geopend op het schoolplein met een liedje en dansje op het nummer 'Zij aan zij' van 'Kinderen voor kinderen'. Na deze warming-up konden de kinderen aan de Olympische spelen beginnen. Er was een mooie spellenronde klaargezet en een super springkussen. De kinderen hebben onder andere spellen gedaan zoals boter, kaas en eieren; trefbal; frisbee; curling; sprinten en fopbal. Bij deze spellen ging het om de motorische, cognitieve en sociale vaardigheden. Met het onderdeel sprinten hebben ze gekeken wie de snelste leerling van De Muldershof is.

Als afsluiting werd van elk 'land' de sportiefste speler opgeroepen om de vlag te dragen. De kinderen en leerkrachten hebben genoten van een geweldige sportieve dag.