Dries Klosters, directeur basisschool de Muldershof
Dries Klosters, directeur basisschool de Muldershof Foto: Joost Duppen

Directeur Dries Klösters vertrekt bij De Muldershof

Onderwijs

Beek en Donk – Na vijf jaar komt er een einde aan het directeurschap van onderwijsondernemer Dries Klösters bij Basisschool de Muldershof. Per 1 augustus vertrekt hij naar De Dassenburcht in Nuenen. Daarnaast neemt Klösters ook afscheid van zijn talloze nevenfuncties in Laarbeek.

“Vijf jaar is een korte periode, maar ik ben een voorstander van mobiliteit. Toen ik hoorde dat de huidige directrice Mariette Franssen met pensioen ging en de vacature voorbij kwam, greep ik mijn kans. Ik trok mijn stoute schoenen aan, solliciteerde en werd aangenomen”, vertelt Klösters. De Nuenense school is voor hem een logische keuze, aangezien hij actief wil blijven binnen de Eenbes en een Brainport-school onder zijn leiding wil blijven houden.

Meer dan alleen basisschooldirecteur
Wie de LinkedIn-pagina van de directeur opent ziet een waslijst aan overige taken buiten schooltijd. Zo is Klösters eveneens voorzitter van Centra Management Laarbeek, bestuurslid Lokaal Sportakkoord Laarbeek, voorzitter VVV Laarbeek, Stuurgroep Arbeid en Onderwijs, portfoliodocent bij MijnID.nu en persoonlijke ontwikkelaar bij Freebird Coaching. Door het vertrek naar Nuenen is Klösters gedwongen zijn Laarbeekse functies neer te leggen. Als portfoliodocent en met zijn coaching gaat hij wel door, aangezien deze werkzaamheden niet op een vaste locatie worden uitgevoerd.

“Ik wil dan ook graag een oproep doen aan de Laarbeekse inwoners. Wanneer je tijd en passie hebt voor ondernemen in Laarbeek, is het bijvoorbeeld ideaal om je aan te melden bij Centra Management Laarbeek”, zegt hij, hopend op veel animo.

Dé taak
Nu bekend is dat Klösters vertrekt naar de Nuenense basisschool moet De Muldershof opzoek naar een nieuwe directeur. Er is momenteel geen opvolger in beeld, de vacature loopt nog. De vertrekkende directeur hoopt wel dat zijn vervanger de plannen doorzet, met name op het gebied van Brainport. Klösters: “Het doorgaan met de Brainportplannen, zoals groeiende internationalisering met buitenlandse scholen en samenwerken met lokale bedrijven zijn toch echt wel belangrijk in de sollicitatie. De Muldershof is op dit gebied namelijk ontzettend gegroeid het afgelopen jaar. Het zou mooi zijn als deze lijn wordt voortgezet.”

Nuenense ambities
Als Klösters na de zomervakantie aan de slag gaat bij zijn nieuwe werkgever wil hij graag nóg meer ontwikkeling zien als Nuenense Brainport-school. “De Dassenburcht heeft net als De Muldershof een combinatie van onderwijs en ondernemend leren, maar dat kan verbeterd worden. De school waar ik naartoe ga heeft naar mijn mening te weinig interactie met de lokale bedrijven, de zogenoemde buddytrajecten. Sterker nog: er zijn nog helemaal geen connecties gelegd. Daar wil ik aan gaan werken, net zoals in Laarbeek is gebeurd”, vertelt Klösters.

Met trots kijkt Klösters terug op zijn periode bij de Beekse en Donkse school. “Er is veel bereikt en ik heb met enorm veel plezier gewerkt. Als ik naar Nuenen ga, kom ik toch nog elke dag langs mijn oude school - ik rijd er dan namelijk elke dag voorbij -”, zegt Klösters lachend.