Afbeelding
Foto: Daphne Poulisse
FOTO’S

Geja Raaijmakers neemt afscheid van De Raagten

Onderwijs

Beek en Donk - Na elf jaar als directeur leiding gegeven te hebben aan De Raagten neemt Geja Raaijmakers afscheid van de school, omdat zij toe is aan een nieuwe uitdaging. Ze neemt haar kennis en ervaring mee naar Stichting Openbare Basisscholen Helmond (OBSH), waar ze gaat werken als directeur van kindcentrum De Stroom in Brouwhuis.

Afscheid van kinderen, ouders en team
Het is alsof de zon Geja nog meer in het middelpunt wil zetten. Na mooie woorden en complimenten namens ouders, bestuur en team krijgt ze zelf ook de microfoon en bedankt iedereen voor de fijne samenwerking en het vertrouwen, dat iedereen in haar en de school heeft gesteld. In elf jaar tijd heeft ze met veel mensen en instanties een warme band opgebouwd. Natuurlijk staan kinderen als eerste op haar lijstje. Zij verzorgden donderdagmiddag in het buitenlokaal van de school per groep een leuke voorstelling voor de directeur en haar gezin. De festiviteiten verplaatsten zich daarna naar de hoofdingang van de school, waar coronaproof tafels en stoelen klaar stonden voor de drukbezochte receptie.

School maken we samen
Een school is een organisatie waar diverse mensen en instanties samenwerken. Eigenaarschap is daar een belangrijke sleutel. Geja vindt het belangrijk om talenten in te zetten en te stimuleren en zoveel mogelijk rekening te houden met behoeftes van leerlingen. Niet alleen bij leerlingen, maar ook de expertise van leerkrachten wordt ingezet om de organisatie te verbeteren. Geja koestert het Rijnlands model, waarin wordt uitgegaan dat ieder zijn eigen vakmanschap heeft. Elkaar inspireren, stimuleren en professionaliseren met jouw talent. Verantwoordelijkheid voor school wordt samen gedragen. Geja is blij dat alle onderwijsvernieuwingen resulteerden in hoge scores en dat bij tevredenheidsonderzoeken de school altijd goed uit de bus komt.

Kindcentrum
Onder Geja’s leiding werd het nieuwe gebouw en daarmee ook een nieuw organisatievorm ingericht. Het werd het eerste Kindcentrum van Laarbeek, een voorbeeld voor anderen hoe onderwijs en opvang intensief en prettig met elkaar samenwerken, waardoor een doorgaande lijn ontstaat in opvang en onderwijs en kinderen vanaf jonge leeftijd al in beeld zijn.

Landelijke onderwijsvernieuwingen
Dat Geja zich graag met onderwijsvernieuwingen bezig houdt, blijkt wel uit het feit dat zij gevraagd is om mee te denken met de herzieningen van het landelijk curriculum. Zij werkte daarbij samen met leerplanontwikkelaars en het ministerie van onderwijs en reisde het hele land af om in gesprek te gaan met vakexperts, wetenschappers, onderwijsontwikkelaars, politici en uiteraard ook met leerkrachten en schoolleiders. Een hele eer en een unieke ervaring om deel te nemen aan dit intensieve en leerzame traject, waar ook De Raagten van kon profiteren. Geja neemt ook deze ervaringen mee in haar nieuwe baan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding