Afbeelding

Kinderboekenschrijfster komt voorlezen op de Sprankel

Onderwijs

Lieshout - Sinds een paar maanden woont Wendy Legierse-Louwers in Lieshout. Wendy is de schrijfster van de kinderboekjes Renske met Wielen. Verhalen die gaan over een meisje dat door een ongeluk in een rolstoel terecht komt. Met deze boekjes bezocht Wendy, die zelf ook in een rolstoel zit, al meer dan 100 keer een basisschool om voor te lezen en alle vragen over de rolstoel te beantwoorden. Tijdens de Nationale voorleesdagen 2022 is Wendy op bezoek bij basisschool De Sprankel in Lieshout.

Vanwege de covid-19 maatregelen worden de voorleessessies gehouden in het Dorpshuis. Als eerste komt groep 4 . Als ze allemaal lekker op de grond zitten, begint Wendy met het voorlezen van een aantal fragmenten uit deel I van Renske met Wielen. Als ze eindigt vraagt ze; “ Wie heeft er een vraag voor mij?” Meteen gaan er heel veel vingers om. Vragen als ‘Waarom zit jij in een rolstoel? Waar slaap jij? Kan jij in bad?’ Wendy beantwoordt al deze vragen en doet nog voor hoe je op de achterwielen kan rijden. En als ze gevraagd wordt hoe hard ze kan rijden in een rolstoel besluit ze spontaan met een van de leerlingen uit deze groep, die ook in een rolstoel zit, een wedstrijdje te houden. Luid aangemoedigd door de kinderen. Na groep 4 is het de beurt aan groep 3, die aandachtig zitten te luisteren tijdens het voorlezen. Zij stellen ook heel veel vragen stellen over het maken van boekjes, omdat ze daar juist nu mee bezig zijn. Voor hen is het daarom extra bijzonder nu een schrijfster te ontmoeten.

Al met al was het een hele mooie ochtend met prachtige vragen en hebben de kinderen gezien dat er nog heel veel wél kan als je in een rolstoel ziet. Ook weten ze veel meer over het maken van boekjes. Wendy laat van ieder deel een boekje achter, zodat de avonturen van Renske en haar vrienden in de klas verder gelezen kunnen worden.