Een scholier bezig met het fietsexamen
Een scholier bezig met het fietsexamen Foto: Mark Barten
FOTO’S + VIDEO

Laarbeeks verkeersexamen fietsen van start

Onderwijs Fotoseries Video's

Laarbeek - Tijdens het VVN praktisch Verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de theorie goed kunnen toepassen in het verkeer. De fietsexamens vinden deze week op dinsdag 17 en donderdag 19 mei plaats.

Voor de start worden de fietsen van de kinderen gecontroleerd. Alleen op een goedgekeurde fiets mogen zij aan het examen deelnemen. Langs de route staan vrijwilligers die -aan de hand van een controlelijst- beoordelen of de leerlingen goed handelen.

De scholieren fietsen door Beek en Donk en passeren o.a. het drukke kruispunt op de Oranjelaan. Vrijwilligers van VVN (Veilig Verkeer Nederland) staan op veel punten langs de route om o.a. te beoordelen. Daarbij letten ze op de houding in het verkeer. Worden de verkeersregels goed toegepast, wordt een bocht niet te ruim genomen, etc. 

Tekst gaat verder onder de video


Op maandag 16 mei had de Jeugdgemeenteraad, in samenwerking met Uitjesbazen, Veilig Verkeer Nederland en het Brabantveiligheidslabel, ook al een live verkeersquiz bedacht. Deze werden aan alle groepen 7 en 8 aangeboden en in totaal deden 74 groepjes mee.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding