De betreffende rotonde op de N279
De betreffende rotonde op de N279 Foto: Politie Gemert-Bakel en Laarbeek

12 bekeuringen binnen 2,5 uur op rotonde N279

Politie Verkeer

Beek en Donk - In het afgelopen jaar werd er al diverse keren en op verschillende manieren, waaronder Facebook van de politie Gemert-Bakel en Laarbeek, aandacht gegeven aan de grote rotonde op de N279 (Gemertseweg/Broekdalerbaan). Het volgen van de aangegeven richting op de voorsorteerstroken en borden is verplicht.

Toch worden hiervoor nog wekelijks bekeuringen uitgedeeld. Soms op kenteken zonder staandehouding en vaak met staandehouding. Zo ook vandaag. Binnen 2,5 uur werden 12 proces-verbalen uitgeschreven met een sanctiebedrag ter hoogte van 239,00 inclusief administratiekosten. Dit betrof:
- 5x niet volgen van de voorsorteerstrook 
- 5x vasthouden van een mobiele telefoon
- 2x inhalen over dubbel doorgetrokken streep (Broekdalerbaan)

"Naast het feit dat alle bestuurders een bekeuring kregen werden zij ook aangesproken op hun gedrag en wat hiervan de gevolgen kunnen zijn. Allen gaven aan dat ze boodschap begrepen en beseften dat ze onveilig bezig waren.

Met deze overtredingen brengt u naast uzelf andere weggebruikers in gevaar. De dubbele doorgetrokken streep is er niet voor niets en het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het autorijden kost jaarlijks mensen het leven. Het inhalen op de rotonde over de andere voorsorteerstrook is onveilig en asociaal. Het zorgt voor diverse verkeersconflicten en weggebruikers verzoeken ons te handhaven. Wij zullen dit voorlopig dan ook zeker blijven doen.

Bekeuringen en ongelukken voorkomen? Zorg er dan voor dat u zich aan de verkeersregels houdt en deel dit bericht. Ons doel is niet het schrijven van bekeuringen maar het vergroten van de verkeersveiligheid!", aldus de politie.

Bron: Politie Gemert-Bakel en Laarbeek