Logo mooilaarbeek.nl
Het pand aan de Bijenweg in Beek en Donk  | Fotonummer: a6ddf1
Het pand aan de Bijenweg in Beek en Donk (Foto: gemeente Laarbeek)
Gemeente

Pand en garage in Beek en Donk drie maanden gesloten na vondst hennep

  Politie

Beek en Donk - Door de politie Oost-Brabant is op 20 april in een woning en garage aan de Bijenweg in Beek en Donk een grote hoeveelheid hennepplanten en al geknipte henneptoppen (43,3 kg in totaal) aangetroffen.

Deze hoeveelheid en het aantal aanwezige personen was reden voor burgemeester Frank van der Meijden om het pand te sluiten voor een periode van drie maanden. De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zogeheten Damoclesbeleid.

Burgemeester Frank van der Meijden: "Het is aannemelijk dat dit pand deel uitmaakt van het drugscircuit. Een sluiting van drie maanden is nodig om herhaling van de overtreding te voorkomen en de relatie van het pand met het criminele milieu en de handel te verbreken. Het bestrijden van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van ons allemaal. Ik blijf een oproep richten aan onze inwoners: meld vreemde of verdachte zaken bij de politie. Door meer ogen en oren, wordt de pakkans aanmerkelijk vergroot."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>