Bowen Straatman (l), de nieuwe lijsttrekker van PNL, wordt gefeliciteerd door de voorzitter van PNL, Wout Vermeulen
Bowen Straatman (l), de nieuwe lijsttrekker van PNL, wordt gefeliciteerd door de voorzitter van PNL, Wout Vermeulen Foto: PNL

Hans Vereijken geen lijsttrekker PNL; Bowen Straatman voert lijst aan

Politiek Politiek

Laarbeek - Partij Nieuw Laarbeek (PNL) kiest voor verjongen en vernieuwing: Bowen Straatman uit Beek en Donk - huidig gemeenteraadslid voor PNL - wordt lijsttrekker van deze Laarbeekse partij. Hans Vereijken - voormalig wethouder van PNL - is enige tijd geleden gevraagd voor het lijsttrekkerschap, maar maakt nu bekend er toch vanaf te zien. 

Hans Vereijken
Nadat het PNL-bestuur en de PNL-fractie Hans Vereijken vroeg als lijsttrekker, heeft hij enkele weken bedenktijd gevraagd. "Ik heb het zeer gewaardeerd om weer gevraagd te worden, als ook de positieve reacties en steun vanuit de Laarbeekse gemeenschap. Toch stel ik me jammer genoeg niet beschikbaar voor de vijfde keer als lijsttrekker. Mijn voornaamste reden is dat ik vind dat de politiek in Laarbeek dringend aan vernieuwing en verjonging toe is", aldus de oud-wethouder van Laarbeek. Hans laat weten er dan ook voor te pleiten dat er versneld verjonging en vernieuwing komt, met PNL als grootste partij.

Bowen Straatman
Maandagavond werd bekend dat PNL - na overleg binnen het bestuur en op advies van Hans - besloten heeft om Bowen Straatman als lijsttrekker voor te dragen. "Bowen heeft zich al ruimschoots bewezen als raadslid, heeft als bestuurskundige de uitgelezen opleiding en daarnaast ook al werkervaring bij BMC, het grootste adviesbureau in Nederland voor gemeenten", aldus PNL. De ledenvergadering kon zich uitstekend vinden in het voorstel van het bestuur en nam het dan ook unaniem aan.