Afbeelding

Voorbespreking Partij Nieuw Laarbeek

Politiek Politiek

Laarbeek - De voorbespreking van Partij Nieuw Laarbeek (PNL) vindt plaats op maandag 30 november om 20.00 uur in het Buurthuis van Mariahout, gelegen aan de Bernadettestraat 43. ‘Het werk’ gaat natuurlijk gewoon door. Dus voorbereiding van de verschillende commissievergaderingen. De volledige agenda en de vergaderdata, met alle stukken, van de commissies kunt u vinden op de website van de gemeente.

Het presidium heeft besloten de vergadering van de commissie Algemene Zaken te verplaatsen naar woensdag 2 december. Daardoor zijn de vergaderingen van Sociaal- en Ruimtelijk Domein samengevoegd op dinsdag 1 december. Het betreft fysieke vergaderingen. Mocht er bij deze vergadering publiek aanwezig zijn, dan zullen zij verzocht worden om met gepaste afstand boven in de kantine plaats te nemen.

De agendapunten van de gecombineerde vergadering commissie Sociaal Domein en Ruimtelijk Domein betreffen vooral: Uitvoeringsplan Jeugd 2021 – 2020. Dit plan gaat over de onderwerpen van jeugdhulp die lokaal georganiseerd worden: preventie, vroegsignalering, de lokaal georganiseerde voorzieningen en de toegang tot jeugdhulp; Led-verlichting sportparken. Gevraagd wordt om advies uit te brengen over het raadsvoorstel en concept besluit tot het beschikbaar stellen van een krediet van € 22.150,- als bijdrage in de kosten; Voorstel tot vaststelling van de programmeringsafspraken over bedrijventerreinen in De Peel; Stand van zaken intergemeentelijke/regionale samenwerking en de stand van zaken bereikbaarheid Zuidoost Brabant.

De commissie Algemene Zaken krijgt een presentatie door strategisch adviseur Ida Hellebrekers over Samenwerking Verbonden Partijen. Andere onderwerpen zijn: Bespreking bestuurlijke rapportage corona van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost; Voorstel tot vaststelling van de Belastingverordeningen 2021. Het betreft Verordeningen onroerende zaakbelastingen, rioolheffing, reclamebelasting en de Legesverordening. En een voorstel tot vaststelling van de Verordening Afvalstoffenheffing; Gevraagd wordt om advies uit te brengen over het raadsvoorstel en concept besluit tot het overhevelen van de 16 budgetten ad € 608.052,- en tot het beschikbaar stellen van deze budgetten per 1 januari 2021; Tot slot het vaste agendapunt stand van zaken intergemeentelijke/regionale samenwerking.

Bent u geïnteresseerd en wilt u mee praten, ook over andere onderwerpen, dan bent u van harte uitgenodigd. De koffie en thee staan klaar. In verband met de Coronaregels vraagt PNL u (als u aanwezig wilt zijn) om u aan te melden via info@pnllaarbeek.nl.