Afbeelding

Uitnodiging voorbespreking PNL

Politiek

Laarbeek - De voorbespreking van PNL vindt op maandag 11 oktober 2021 in het Buurthuis van Mariahout plaats. Deze begint om 20.00 uur.

In de voorbespreking worden er dingen besproken die in de raadsvergadering van 14 oktober behandeld gaan worden. Er zijn flink wat hamerstukken. Dit zijn stukken waarover geen discussie meer plaats vindt. Echter over het voorstel tot wijziging van het bestemmingsplan voor Artex volgt zeker veel discussie. Tijdens de vergadering zullen veel omwonenden op de een of andere manier hun mening over het bedrijf laten horen. Voor de raadsleden ligt een complex dossier voor, waarover dan een besluit genomen moet worden. 

Gaat het alleen maar over een fout die door de gemeente hersteld moet worden, zoals door het college van burgemeester en wethouders wordt voorgesteld, of is er meer aan de hand? De omwonenden klagen al vele jaren over de toenemende geuroverlast en de overlast door verkeersbewegingen rondom het bedrijf. Ook PNL worstelt met dit dossier. Verder staat op de agenda de vaststelling van een nieuwe vergaderstructuur voor de gemeenteraad en de commissies. Hoofddoel is het verbeteren en versterken van de invloed van de inwoners van Laarbeek op het besluitvormingsproces van de gemeente Laarbeek.