Afbeelding

Raadsvisitatie in Mariahout

Politiek

Mariahout - Tijdens de raadsperiode van vier jaar houdt de gemeenteraad van Laarbeek een raadsvisitatie in elk dorp van haar gemeente. Binnenkort is Mariahout aan de beurt. Op dinsdag 19 oktober komen de leden van de gemeenteraad naar Mariahout om samen met dorpsraad Mariahout/bestuur van Zorg om het Dorp van gedachten te wisselen over wat er zoal speelt in het dorp. Deze bijeenkomst zal plaats vinden in het Buurthuis. 

Het bestuur van Zorg om het Dorp (ZOD), tevens dorpsraad Mariahout, vindt het belangrijk dat de gemeenteraad goed geïnformeerd wordt en op de hoogte is van wat er momenteel leeft in Mariahout. Dat is dan ook de reden dat Zorg om het Dorp met een voorstel komt ter invulling van de vroege avond. Tijdens de raadsvisitatie wil ZOD, net als vier jaar geleden, verenigingen/werkgroepen/stichtingen/initiatiefnemers, verbonden aan Mariahout, de gelegenheid geven zich voor te stellen en de positieve doelen en wensen te benoemen met als doel het leefbaarheidsniveau van Mariahout te verhogen. Elke presentatie met speerpunten duurt maximaal drie minuten; aansluitend worden raadsleden in staat gesteld om vragen te stellen.

Wat vraagt Zorg om het Dorp aan u?
U kunt zich tot en met 12 oktober (dus kort dag) aanmelden voor het geven van een presentatie. Het zou fijn zijn als u tevens een paar PowerPoint-dia’s aanlevert waarmee u de presentatie kunt versterken. Deze dia’s worden, na afloop van de avond, naar de raad gestuurd als naslagwerk. Mocht u hulp nodig hebben met het maken van een PowerPoint-dia, laat het dan weten.

Aanmelden, het aanleveren van PowerPoint-dia’s, én het inwinnen van verdere info kan bij ZOD-bestuurslid Anoeska Bardoel via a.bardoel@zorgomhetdorp.nl. Indien alle opgaves bekend zijn wordt u geïnformeerd over de richttijd van uw presentatie. Er zal omstreeks 18.30 uur gestart worden. Indien deze begintijd problemen voor u oplevert, geef dit dan even aan. Mochten er teveel aanmeldingen binnenkomen, dan maakt het bestuur van ZOD/dorpsraad Mariahout een selectie op grond van urgentie. Dit wordt met u gecommuniceerd. De bijeenkomst is openbaar; voel u allen dus welkom.

Het bestuur van ZOD, tevens dorpsraad Mariahout, vertrouwt er op dat voldoende betrokkenen zich aan zullen melden. Laat uw stem horen!