Afbeelding

De Zonnebloem Beek en Donk blijft terughoudend

Senioren Coronavirus

Beek en Donk - Het lijkt erop dat het de goede kant op gaat met de Corona pandemie in Nederland. Het aantal besmettingen loopt terug en het aantal sterfgevallen daalt zelfs tot nul. Het gewone leven wordt langzaam hervat.

Toch is er een groep in onze samenleving waarmee z nog steeds erg voorzichtig zijn. De ouderen en hulpbehoevende zijn, zo is gebleken, het meest vatbaar voor het virus en bij hen geeft het ook het meeste risico. In de verzorgingshuizen gelden nog steeds beperkingen en dat maakt contact moeilijk. Aan de ander kant beseffen ze ook dat de groep mensen het meest op contact zit te wachten. De Zonnebloem die, onder normale omstandigheden, graag contact houdt durft nu nog geen bijeenkomsten te plannen. De bijeenkomsten worden altijd druk bezocht en vinden binnen plaats en dat zijn net de omstandigheden die het meeste risico opleveren. Daarom hebben ze toch de moeilijke beslissing genomen om dit jaar geen bijeenkomsten te organiseren en dat is jammer omdat er veel plezier gemist gaat worden.

Zeker ook de kerstbijeenkomst waar veel mensen naar uitkijken komt in de gevarenzone. Ze blijven in overleg en volgen ontwikkelingen om te kijken wat verantwoord mogelijk is. De vrijwilligers zullen wel de gasten blijven bezoeken zodra daar mogelijkheden voor zijn. Er komen speciale beschermingsmiddelen om die bezoeken dan ook mogelijk te maken.

Tot slot zullen ze ook de jaarlijkse loterij niet op de normale wijze uit kunnen voeren. In het verleden mochten ze bij winkels in Beek en Donk een standplaats innemen om de loten te verkopen. Dat gaat nu niet lukken. Wilt u toch de Zonnebloem steunen in haar werkzaamheden neem dan contact op met de vrijwilligers. Zij hebben de loten in bezit. Anders kunt u ook een mail zenden naar hf.maas@gmail.com, waarna ze de loten graag bezorgen.

Zonnebloem afdeling Beek en Donk wenst iedereen een fijne zomer en vakantie toe, blijf gezond.