Afbeelding

KBO Lieshout met kunstgeschiedenis via ZOOM

Senioren

Lieshout - De lezingenreeks Kunstgeschiedenis gaat dit jaar via de techniek! Op maandag 21 september hield mevrouw Ine Pels de eerste lezing via ZOOM en het was een groot succes. De deelnemers waren blij elkaar weer eens te zien en te spreken. Daarom is besloten de komende reeks ook via ZOOM te doen. In ieder geval tot het weer mogelijk is de lezingen in het Dorpshuis te geven. 

Op maandag 12 oktober begint Ine met een lezing over Jan van Eyk. Later in het seizoen volgen Gauguin, Nefertite en Achnaton, Pieter Brueghel en Jan Steen. Deelnemers ontvangen een uitgebreide en heldere instructie over ZOOM. Deelname staat open voor iedereen. De kosten bedragen 35 euro voor de hele reeks. Echtparen betalen dit bedrag per stel. Informatie en aanmelden bij Ine Pels, tel. 040-2442984 of 06-44264189. Of e-mail naar i.pelsvandeven@gmail.com.

Nieuw toestel beweegtuin
De Beweegtuin in Lieshout is dankzij enkele gevers een beweegtoestel rijker. Het wordt alleen opgesteld tijdens de uren met begeleiding. Elke dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur is sportcoach Jaccy van den Enden als begeleider aanwezig om u te helpen met verantwoord bewegen. Kom ook eens meedoen! Buiten de begeleide uren is de Beweegtuin ook toegankelijk.

Fietsen
Elke eerste en derde woensdag van de maand fietsen de Lieshoutse senioren weer met elkaar. De RIVM voorschriften worden nageleefd. Op woensdag 7 oktober is de volgende tocht. Daarna op woensdag 21 oktober. Vooraf aanmelden is niet nodig. Vertrek vanaf het Dorpshuis om 9.30 uur.