Afbeelding
Foto:
VIDEO

Senioren gebaat bij opening Dorpshuizen tijdens zomervakantie

Senioren Video's

Lieshout/Mariahout - “We moeten ervoor zorgen dat de senioren niet achter de geraniums verdwijnen”, zegt Tiny van Leuken, voorzitter van Seniorenvereniging Mariahout. Vier jaar geleden heeft Tiny tijdens een raadsvisitatie nadrukkelijk de wens aan de gemeente Laarbeek uitgesproken om het buurthuis in Mariahout tijdens de vakantieperiode minimaal één dag per week open te houden.


Tiny: “Als de kinderen op vakantie zijn, dan is het zo dat veel senioren achter de geraniums verdwijnen, want dan is er minder te doen. Daarom is er geopperd om het buurthuis van Mariahout minimaal een dag in de week open te houden, met de restrictie dat er op die dag alle activiteiten plaatsvinden die normaal eigenlijk over meerdere dagen zijn verspreid. Op maandagen in de vakantieperiode is er nu het gymmen voor ouderen en de inloop van de KBO in de ochtend en ‘s middags hebben we de ‘bezige bijen’ en de biljartclub. Daarmee is de maandag mooi gevuld met activiteiten door en voor de senioren.”

Lieshout
Ook in het Dorpshuis van Lieshout zijn er verschillende activiteiten. Tijdens de vakantieperiode geldt daar een aangepaste openingstijd: van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Er zijn verschillende activiteiten zoals o.a. kienen, biljarten en dansen. Henk van der Putten (The Black Longhorn Countrydancers) vertelt: “In de laatste drie weken van de vakantie zijn we in de gelegenheid om in het Dorpshuis onze dansen te oefenen en les te krijgen. Dat is alleen maar leuk, want mensen zitten anders veel te lang thuis. Ze kunnen nu het dansen toch goed op peil houden. We zijn blij dat we al jarenlang de laatste drie weken van de schoolvakantie gebruik kunnen maken van het Dorpshuis.

Afbeelding