Dirigent Arie Ketelaars met koor Vogelenzang uit Lieshout en koor De Vrije Heerlijckheit uit Gemert bij elkaar.
Dirigent Arie Ketelaars met koor Vogelenzang uit Lieshout en koor De Vrije Heerlijckheit uit Gemert bij elkaar.

Succesvolle Korendag Seniorenvereniging/KBO Lieshout

Senioren

Lieshout - Het was fijn dat het na drie jaren weer kon: de korendag op 16 november. Vijf koren waren op de uitnodiging van Seniorenvereniging/KBO Lieshout ingegaan. Inclusief het eigen koor maakte dat zes koren, die elk zes nummers ten gehore gingen brengen.

De opening werd verricht door de voorzitter van Seniorenkoor Vogelenzang; de heer Willy van de Ven, die de genodigden welkom heette. Na zijn welkomstwoordje gaf hij de microfoon over aan de heer Frank van der Meijden, burgemeester van de gemeente Laarbeek, die de middag officieel ging openen. Hij deed dat met verve en na zijn openingswoordje kondigde de heer Arie Ketelaars, dirigent van het Lieshoutse koor en tevens presentator van de middag, het eerste koor aan. Beek en Donk beet de spits af met het Seniorenkoor Sint Joachim. Zij brachten een mix van liederen ten gehore. Na Beek en Donk was Seniorenkoor De Nagalm uit Someren aan de beurt. Ook hier gevarieerde nummers zoals bijvoorbeeld Mens pluk de dag, Lasz die liebe Sonne ein en Im Walde. Het was ook een waar genoegen om een koor uit Bergen op Zoom in het midden te hebben. Diverse bekende nummers passeerden de revue en het virtuoze pianospel van Hikmet Bilalov was werkelijk geweldig.

Na deze drie koren was er een pauze met loterij. Na de pauze was het de beurt aan het Seniorenkoor Zang & Vriendschap uit Neeritter en regio Leudal. Zij brachten een repertoire van hoofdzakelijk Duitse liederen en een mooi nummer in het Limburgs dialect. Het volgende koor was Seniorenkoor De Vrije Heerlijckheit uit Gemert en hier moest de spreekstalmeester gaan optreden. Hij is namelijk de dirigent van dit mooie koor. De zaal kwam los en er waren enkele nummers die uit volle borst meegezongen werden. Als laatste koor trad Lieshout op met eveneens Arie Ketelaars als dirigent. Voor het slotnummer ‘Johanna’ werd ook het koor van Gemert op het podium geroepen. De zaal zong uit volle borst mee met dit makkelijk in het gehoor liggende nummer. Om 17.00 uur werd deze succesvolle middag besloten. Hopelijk volgend jaar weer.

!